Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EERSTE PRIJS VOOR VERANTWOORDE VIS!

2 januari 2008

Rijswijk, De onderneming die zich binnen de vissector onderscheidt met haar beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt binnenkort beloond met een prijs. De Commissie Verantwoorde Vis heeft vier ondernemers genomineerd uit tientallen voordrachten. De winnaar wordt op 9 januari 2008 bekend gemaakt tijdens de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst van het Productschap Vis.

Jan Odink, voorzitter van de Commissie Verantwoorde Vis: "De visketen wil met het instellen van deze 'Aanmoedigingsprijs Verantwoorde Vis' het belang benadrukken van het aanbieden van een verantwoord visproduct aan consumenten. De bedoeling is dat de prijs zal uitgroeien tot een felbegeerde prijs maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals we die in andere sectoren kennen".

Voor de prijs komen alle Nederlandse bedrijven in de vissector in aanmerking, die getuigen van innovatief ondernemerschap en een voorbeeld zijn voor andere bedrijven in de sector en waarvan de kennis overdraagbaar is. Vanzelfsprekend dient een ruime bijdrage te worden geleverd aan 'people, planet en profit' en worden de afspraken, zoals vermeld in het Meerjarenplan Verantwoorde Vis nageleefd.

De vier genomineerde bedrijven zijn: De gebroeders Schilder van de VD64 uit Volendam, Fam van den Hurk van Movis BV uit De Mortel, A. Bout van Seafarm bv uit Kamperland en J. Hakvoort van de UK45 uit Urk.

De Commissie Verantwoorde Vis is samengesteld uit vertegenwoordigers uit de hele vissector en stimuleert het maatschappelijk verantwoord ondernemen.'Vele innovatieve ondernemers werden door de leden van de commissie aangemeld, waaruit vier ondernemers zijn geselecteerd. De vissector liet hiermee een enorme innovatiedrang zien en maakte de keuze erg moeilijk', aldus Odink. ................................
-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-
Noot redactie (