Ingezonden persbericht


Persberichten

Jeu de boules opwarmer Franse vakantiesfeer op Vakantiebeurs 2008

Publicatiedatum: 12-12-2007


Persbericht
Utrecht, 3 januari 2008

La douce France is nog steeds vakantieland nummer 1 voor de Nederlandse toerist en om alvast in de juiste sfeer te komen kunnen bezoekers van de Vakantiebeurs 2008 een spelletje jeu de boules spelen in het Franse Paviljoen in hal 11. De banen worden aangelegd in samenwerking met de NJB, de Nederlandse Jeu de boules Bond. Het publiek kan genieten van demonstraties door geroutineerde spelers en speelsters, maar mag ook zelf een balletje gooien. Degenen die het dichtst bij het cochonette geraken, het mikpunt in het spel, winnen typisch Franse prijzen zoals -uiteraard- een jeu de boules set. Het terras biedt uitzicht op het marktplein met verkopers van smaakvolle Franse streekproducten zoals uien, mosterd, mosselen, wijn, salades, brie, ham en tal van andere heerlijkheden die een vakantie in Frankrijk altijd zo heerlijk zo opfleuren. De Franse sfeer op het Paviljoen komt verder tot uiting in de bistro meubeltjes, echte olijfbomen en loungeblokken met comfortabele kussens. Muziek zal niet ontbreken dankzij de sfeervolle optredens van het ensemble Enchanté.

Lekkerbekken
De lekkerbekken kunnen zich verheugen op een gevarieerd assortiment aan etenswaren, inclusief traditionele uiensoep met kaascroutons en coq au vin uit de braadslee met stokbrood. Een authentieke Peugeot 404 met originele linnen huif decoreert de oesterbar van de 'Oestercompanie' en voor de liefhebbers is er ook nog een crêperie. Het Franse Paviljoen is geheel vernieuwd, wat onder andere tot uiting komt in het kleurgebruik en de speciale standbouw.

Chambre d'hôte
Klassiek en maar ook vernieuwend zijn de overnachtingsmogelijkheden in Frankrijk. Slapen in een chambre d'hôte, een gite, een oude herberg is bij velen al bekend. Er kan echter ook door het hele land gelogeerd worden in drijvende huisjes, in treinwagons, oude binnenschepen, een vuurtoren, Mongoolse tenten, boomhutten en ouderwetse roulottes, de Pipowagens uit vroegere tijden. De mogelijkheden lijken onbeperkt.

Vendée Globe
Tot de grote manifestaties het komende jaar behoort behalve de Tour de France natuurlijk, ook de Vendée Globe, het maritieme feest in de Vendée ter gelegenheid van de grote race van 43.000 km om de wereld. En dan zijn er nog vele muziekevenementen zoals het Berlioz festival maar ook grote rock en jazz festivals verspreid over het hele land. Uiteraard worden in het hele land - vanaf de lente tot ver in de herfst - gevarieerde kookcursussen aangeboden, waarbij vooral de kunst van het koken met bloemen en wilde planten steeds meer in zwang komt.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2008 zijn van woensdag 9 januari t/m zondag 13 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie is verkrijgbaar via tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut) of per e-mail naar visitorsinformation@vnuexhibitions.com. Tijdens de Vakantiebeurs worden tal van gevarieerde activiteiten georganiseerd. Het meest actuele overzicht staat vermeld op www.vakantiebeurs.nl.

Noot voor de redactie (