Gemeente Gilze en Rijen

Kerstboomverbrandingen in Gilze, Rijen en Molenschot

Ook zin om zoveel mogelijk kerstbomen te verzamelen? Heb je ook zin om zoveel mogelijk kerstbomen te verzamelen en daarmee misschien een mooie prijs te winnen? Zowel in Gilze als Rijen en Molenschot worden op woensdag 9 januari 2008 de jaarlijkse kerstboomverbrandingen gehouden. Op deze dag kun je de bomen op verschillende verzamelpunten inleveren.

Iedere ingeleverde kerstboom levert een lotnummer op. En met ieder lotnummer maak je kans op prijzen. Bovendien is het zo dat hoe meer bomen jullie met zijn allen inleveren, hoe hoger het prijzengeld zal zijn. Dus is het slim om met zijn allen zoveel mogelijk bomen naar de verzamelpunten te brengen!

Rijen
Waar die verzamelpunten zijn? Kinderen in Rijen kunnen de bomen tussen 14.00 en 16.00 uur op de volgende plaatsen inleveren:


* bij de sporthal aan de Mgr. Schaepmanstraat;
* op de parkeerplaats hoek Mimosalaan/Rembrandtlaan;
* op het grasveld op de hoek van Breebroek/Zaaren;
* op het Burgemeester Sweensplein;

* op het voetbalveldje bij de Marga Klompélaan.

De trekking van de winnende lotnummers is om 18.30 uur in De Boodschap. Dan worden ook de prijzen uitgereikt. Daarna gaat iedereen in optocht met fakkels naar het terrein van Café Restaurant De Vijf Eiken. Alle kinderen die in de optocht meelopen, krijgen een tegoedbon voor een beker warme chocolademelk. De verbranding van kerstbomen in Rijen begint om 19.00 uur op het terrein van Café Restaurant De Vijf Eiken.

Gilze
Kinderen in Gilze kunnen de bomen tussen 14.00 en 16.00 uur op de volgende plaatsen inleveren:


* aan de Hofstad;

* aan de Burgemeester van Poppelstraat, tussen Mr. Schrauwenstraat en Windvang;
* op de hoek van de Van Wassenbergstraat.

De verbranding van de kerstbomen in Gilze begint om 19.00 uur op het grasveld aan de Wendel. De trekking van de winnende lotnummers en de uitreiking van de prijzen volgt na de kerstboomverbranding. Het brandweerkorps Gilze organiseert dit. Tijdens de prijsuitreiking krijgt iedereen die aanwezig is een beker warme chocolademelk.

Molenschot
Kinderen in Molenschot kunnen de bomen tussen 14.00 en 16.00 uur inleveren op de parkeerplaats van het sportpark aan de Broekstraat.

De trekking van de winnende lotnummers is om 18.00 uur in De Rietakker. Dan worden ook de prijzen uitgereikt. Hierna vertrekt de lampionnenoptocht naar de Broekstraat. Om 19.00 uur wordt op het parkeerterrein bij de sportvelden de kerstboomverbranding gehouden.

Buurtvereniging De Heidebroekskes organiseert de activiteiten dit jaar.

Nog wat praktische zaken


* Laten de weersomstandigheden de kerstboomverbrandingen niet toe, dan worden ze afgelast.
* Halen kinderen uw kerstboom niet op, dan kunt u de boom naar een bladkorf brengen. De gemeente haalt de kerstbomen bij de bladkorven op.
* Wij raden omwonenden aan om tijdens het verbranden van de kerstbomen, ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten te houden.