Ingezonden persbericht


Met 'Proefvlucht' maakt HMS Host Schiphol óók het 'Lekkerste Broodje van Nederland' (Catering) Daniëlle Touwslager winnaar van vakwedstrijd

Amsterdam, 9 januari 2008 - Tijdens de Horecava is voor de 24e keer de vakwedstrijd ´Het Lekkerste Catering Broodje van Nederland' gehouden. Daniëlle Touwslager van HMS Host te Schiphol heeft volgens de jury met 'Proefvlucht' het lekkerste broodje gemaakt in de categorie Catering. De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting De Lekkerste Wedstrijden. Naast de beker en een geldprijs van E1.000 ontving Touwslager de HANOS wisselbokaal van hoofdsponsor HANOS Horeca Groothandel.

Na de voorrondes, bleven nog 13 finalisten over, de winnaar van vorig jaar kon helaas dit jaar niet deelnemen. "De kwaliteit was dit jaar zeer hoog. Opvallende creaties met bijzondere ingrediënten", aldus voorzitter van de jury, Johan van der Weerd. Het lekkerste broodje van Daniëlle Touwslager bestaat uit o.a. sinaasappel, geiten roomkaas, rauwe Italiaanse ham en een dadel vijgencompote.

De deskundige jury bestond uit:

. Johan van der Weerd (juryvoorzitter)

. Alfred Verhagen, marketing manager Koppert Cress
. Patricia van Dobben, van Dobben Kroketten

. Helma Kleyweg, winnaar 'Aller-lekkerste broodje in 25 jaar' van Kleyweg's koffyhuis
. Ivo Razenberg, Vision Net, narrow casting

. Bob Hutten, directeur Hutten Exclusive catering
. Mariëlle Witjes, formulemanager HANOS

Aad van Berkel van Eurest Catering te Uithoorn, werd tweede met 'Vliegen(s)vlug'. De sponsorprijs van Lebo Kaas ging naar Roland Biermans van Prorest Catering te Valkenburg. De derde plaats was weggelegd voor Bas Diks van Diks Catering & Partyservice te Harreveld met het broodje 'Grüezi Vital'. De sponsorprijs voor het Gezondste broodje werd tevens gewonnen door Bas Diks. Carlos Rijneker van HMS Host te Schiphol sleepte de sponsorprijs van Diversi Foods in de wacht met broodje 'Hollands Trots!'. Sponsor Koppert Cress reikte een prijs uit aan Untara Samsuria voor de 'Zilveren Jubileum'. Samsuria is ook werkzaam bij HMS Host.

Maandag 7 januari won Richard Theisen het 'Lekkerste Broodje' categorie Horeca met 'Pas Tappas de Fiesta'. Vandaag strijden 12 finalisten én de winnaar van 2007 om ´Het lekkerste Snackmenu van Nederland 2008´.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -