Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe hoofd- en eindredactie X(ist) in Christ

DEVENTER - Henk Jan Kamsteeg heeft op 1 januari 2008 afscheid genomen als hoofdredacteur van jongerenopinieblad 'X(ist) in Christ'. Hij wordt opgevolgd door Sjoerd Wielenga, die eerder eindredacteur was. Redacteur Gertjan de Jong wordt de nieuwe eindredacteur.

Henk Jan Kamsteeg (31) was sinds de start van X(ist) in Christ in 2005 hoofdredacteur. Onder zijn leiding ontwikkelde het blad zich tot een spraakmakend magazine voor christelijke jongeren en verviervoudigde het abonneebestand. In zijn afscheidscolumn wijst Kamsteeg echter naar zijn directe collega's en de lezers van wie hij veel geleerd heeft. Henk Jan Kamsteeg wordt trainer bij het trainersbureau voor leidinggevenden; Blanchard International. Daarnaast is hij o.a. betrokken bij jeugdbeweging Heartbeat. Hij blijft eindredacteur van vakblad Leadership. Eerder werkte hij onder andere voor maandkrant Uitdaging.

De nieuwe hoofdredacteur, Sjoerd Wielenga (27), was net als Kamsteeg bij de ontwikkeling van X(ist) in Christ betrokken. Sinds de start is hij eindredacteur. Eerder was Wielenga o.a. betrokken bij de ontwikkeling van lifestylemagazine Quinta. Naast zijn werk voor X(ist) in Christ is hij eindredacteur van opinieblad CV.Koers.

Gertjan de Jong (24) volgt Sjoerd Wielenga op als eindredacteur. Hij is al jaren als redacteur betrokken bij X(ist) in Christ en eerder bij Kivive. Gertjan de Jong is tevens eindredacteur van Uitdaging.

X(ist) in Christ is het opiniemagazine voor christelijke jongeren in de leeftijd van 17 tot en met 23 jaar. Zie ook www.xistinchrist.nl.

Noot voor de redactie (