Ingezonden persbericht


Nieuwe websites Martinair maken gebruik van SDL Tridion

Amsterdam, 9 januari 2008 De vernieuwde website van Martinair maakt gebruik van het content management systeem (CMS) van SDL Tridion, leider in web content management oplossingen. De nieuwe e-commerce website is live gegaan op de Nederlandse, Duitse, Engelse, Surinaamse, Oostenrijkse, Zwitserse, Belgische en Canadese sites van Martinair. In de loop van januari 2008 volgen meerdere talen in de genoemde sites.

Martinair heeft gekozen voor het CMS van Tridion omdat zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de site een betrouwbaar en efficiënt product is neergezet. De informatie op de websites kan vanaf iedere locatie beheerd worden vanuit hetzelfde Tridion systeem.

Senior Vice President Passenger Business Harm Winkeler wil meer tickets via de directe kanalen verkopen: Een succesvolle E-commerce strategie begint bij een robuust platform. Een betrouwbaar content management systeem dat ook in de toekomst kan meegroeien met onze ambities, vormt hiervoor de basis. Met de nieuwe website en internet booking engine is de eerste grote stap gezet voor de verbetering van het Martinair E-commerce kanaal.

De nieuwe websites van Martinair stralen op de eerste plaats een vakantiegevoel uit en loodsen de bezoeker op een snelle en overzichtelijke manier door het boekingsproces.

Aan de achterkant van de site staat effectief beheer voorop. Voorheen werden de Martinair sites beheerd door bijna dertig verschillende webredacteuren. Momenteel houdt een team van vier á vijf mensen alle websites draaiende.

Martinair onderscheidt drie verschillende doelgroepen; de welgestelde, actieve oudere reiziger, de jonge vakantieganger en de families. Voor iedere doelgroep worden speciale thema-sites aangeboden. Daarnaast heeft iedere vakantiebestemming van Martinair een eigen landensite met informatie over deze bestemming. Het is de ambitie om uit te breiden naar dertig thema- en landensites, die ook in de toekomst door het kleine team onderhouden worden.

Over Martinair

Luchtvaartmaatschappij Martinair is een internationaal opererende organisatie met verschillende luchtvaartgerelateerde dochterondernemingen. De belangrijkste activiteit blijft echter de luchtvaart. Met meer dan 3000 medewerkers en een netwerk van internationale vestigingen, van Hong Kong tot Florida, is Martinair uitgegroeid van een kleine chartermaatschappij tot een vracht- én passagiersvervoerder met charter- en lijndiensten.

Meer dan 50 bestemmingen worden wereldwijd aangevlogen en jaarlijks vervoeren we ongeveer één miljoen passagiers. We vliegen onze passagiers naar intercontinentale bestemmingen met name naar het Caribische gebied, de Verenigde Staten, Canada en het Verre Oosten. In het vrachtvervoer worden lijndiensten aangeboden naar Noord- en Zuid Amerika, Midden- en Verre Oosten, Afrika en Australië.

De kracht van Martinair ligt in de flexibiliteit, zowel in de mix van activiteiten als bestemmingen. Kostenbewustzijn, slagvaardigheid en klantgerichtheid stellen ons in staat telkens opnieuw een kwaliteitsproduct tegen een redelijke prijs aan te bieden.

Over SDL Tridion

SDL Tridion is wereldwijd een leidend leverancier van Web Content Management (WCM) oplossingen. Onze enterprise klasse WCM-oplossing stelt organisaties in staat om in meerdere talen en over verschillende websites en kanalen consistente, interactieve en zeer gerichte klantervaringen aan te bieden.

Naast de middelen om content te creëren, beheren, leveren, volgen en archiveren, biedt Tridion ook oplossingen voor gerichte doelgroepcommunicatie, publicatie over meerdere kanalen en mogelijkheden tot interactie met de doelgroep.

Meer dan 430 organisaties maken gebruik van SDL Tridion oplossingen. Hieronder bevinden zich vooraanstaande wereldmerken zoals ABN AMRO, BBVA, Canon, Emirates, KLM, Lexus, Renault, Ricoh, Sanofi-Aventis, Scania, Toyota, Unilever en Yamaha. Het hoofdkantoor van SDL Tridion is gevestigd in Amsterdam; het Amerikaanse hoofdkantoor in New York. SDL Tridion heeft verder kantoren en partners in de Verenigde Staten, Europa en Asia-Pacific.

Voor meer informatie over SDL Tridion kunt u terecht op www.sdltridion.nl

SDL Tridion is onderdeel van SDL, de leider in global information management (GIM) oplossingen. Voor meer informatie over SDL kunt u terecht op www.sdl.com

###