Persbericht:

Blog.nl is eerste Nederlandse site met eigen applicatie binnen Facebook

Blog.nl is de eerste Nederlandse website die komt met een eigen applicatie binnen de populaire website Facebook.com. Door middel van de applicatie is het mogelijk voor gebruikers van het sociale netwerk Facebook om op de eigen profielpagina ook nieuws te tonen van blog.nl. Hiermee is Blog.nl de eerste Nederlandse website die optimaal gebruik maakt van de integratiemogelijkheden die veel platformen bieden (API's). Facebook is momenteel wereldwijd de meest populaire sociale netwerksite en telt vanuit Nederland naar schatting bijna één miljoen gebruikers.

Ayalon Blog van Blog Online, de uitgever van blog.nl: " Met het inzetten van een eigen Facebook applicatie bieden wij gebruikers van sociale netwerken het nieuws, dat hun bezig houdt. Het laatste nieuws van blog.nl staat hun automatisch ter beschikking." Later dit jaar zal er met het uitkomen van de officiële release van de Hyves integratie mogelijkheden (API) ook een integratie met het Hyves platform gemaakt worden.

Zelf Blog.nl toevoegen aan Facebook kan heel simpel via http://apps.facebook.com/blognlfeed

De Facebook applicatie is ontwikkeld door professioneel blognetwerk Blog.nl. Het netwerk is in juni 2005 opgericht en telt inmiddels 68 titels, die allen onder redactie van professionele redacteuren staan. In december trok het netwerk meer dan 1,9 miljoen bezoekers, waarmee het het grootste Nederlandse themablognetwerk is.