TROS


Hilversum, 04-01-2008

WIE HEEFT DE LANGSTE NEUS?

Op woensdag 9 januari is de eerste aflevering van OP ZOEK NAAR PINOKKIO KIDS te zien. De zoektocht vertelt het verhaal van 48 kinderen die, na een strenge selectie, een droom kunnen verwezenlijken. Die droom is meespelen in een echte musical. Kristel Verbeke, van de meidengroep K3, volgt hun belevenissen tien weken lang terwijl ze klaargestoomd worden om te schitteren in de nieuwe musical PINOKKIO, die vanaf 12 februari in 21 Nederlandse theaters gaat spelen.

OP ZOEK NAAR PINOKKIO KIDS begint met de eerste casting. Uit een groep van meer dan 500 kinderen worden 48 kids geselecteerd. Hoe leven ze toe naar zo'n grote auditie? Wat zijn de spannende en moeilijke momenten? Hoe schatten zij hun kansen in? Waarom hebben ze zich ingeschreven voor een casting van een musical? Zodra de gehele groep is samengesteld, moeten de kinderen nog een hele weg afleggen om musicalster te worden. Er volgen vele repetities, workshops en vrije oefeningen. Ook het leven naast de bühne krijgt een plaats in dit programma. Wie repeteert er thuis? Ontstaan er nieuwe vriendschappen? En valt het zwaar om het voetballen te laten omdat je moeilijke teksten moet studeren?

OP ZOEK NAAR PINOKKIO KIDS is een talentenjacht en -making of- van de musical PINOKKIO, maar is ook een programma over het dagelijkse leven van een groep jongeren die werken aan het verwezenlijken van een droom.

Voor meer informatie over de musical Pinokkio: www.studio100.nl

OP ZOEK NAAR PINOKKIO KIDS
Uitzending woensdag 9 januari
Z@pp - 14.40 uur




TROS