Gemeente De Ronde Venen


De Baat is nieuwe welzijnsorganisatie


De Baat is de naam van de nieuwe welzijnsorganisatie van De Ronde Venen. De Baat is ontstaan uit een fusie tussen de Stichting Welzijn Ouderen en de Stichting Leefbaarheid in De Ronde Venen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente De Ronde Venen heeft wethouder Jan van Breukelen de nieuwe naam onthuld.

Waarom een fusie?

Door de fusie ontstaat één welzijnsorganisatie voor de hele gemeente. Dat komt de dienstverlening aan de inwoners ten goede. Door de fusie wordt ook beter aangesloten op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) die op 1 januari 2007 in werking is getreden. De organisatie van De Baat is daarop ingericht. Tot slot kunnen beroepskrachten efficiënter worden ingezet.

Wat doet De Baat?

De mens staat centraal in het werk van de Baat, in individuele begeleiding en in groepsverband. Mieke Telder, directeur van De Baat: De Baat is er voor iedereen, jong en oud. We willen er voor zorgen dat iedereen zichzelf kan redden én dat iedereen een eigen plek heeft in de samenleving. We blijven doen wat de Stichting Welzijn Ouderen en de Stichting Leefbaarheid al deden. Voor onze klanten verandert er niets, we kunnen ze nu wel nog beter van dienst zijn.

De Baat heeft vele activiteiten: wijkwerk, hulp en advies aan ouderen, jongerenwerk, ondersteuning van mantelzorgers, organiseren van activiteiten voor ontmoeting, ontspanning en ontplooiing.

Vrijwilligers

Bij De Baat zijn zon 200 vrijwilligers actief. Mieke Telder: Vrijwilligers zijn en blijven ons belangrijkste kapitaal. Zonder vrijwilligers kan een organisatie als de onze eenvoudigweg niet bestaan. We zijn dan ook heel blij dat zoveel mensen samen met ons vele activiteiten organiseren en uitvoeren. Ook in het werk van de vrijwilligers verandert niets, iedereen kan gewoon het werk blijven doen wat hij of zij het leukste of het prettigst vindt.

Meer informatie

Meer informatie over De Baat en haar activiteiten is te vinden op www.stichtingdebaat.nl. Er is een groot aantal folders over verschillende activiteiten. Ze zijn onder andere verkrijgbaar bij het kantoor aan de Kerkvaart 2 in Mijdrecht (0297) 23 02 80 en bij de Servicepunten wonen, welzijn en zorg.