Gemeente Stadskanaal

Stadskanaal klaar voor het Digitaal Klant Dossier

De gemeente maakt gebruik van uw persoonlijke gegevens als u klant bent bij de dienst sociale zaken. Vanaf 3 januari 2008 kunt u zelf zien welke gegevens wij gebruiken. Met uw DigiD, uw persoonlijke inlogcode voor de overheid, kunt u via internet kijken in uw Digitaal Klant Dossier (DKD).

Uitwisseling gegevens

Door het DKD hoeft u minder vaak uw gegevens te verstrekken. De gemeente, UWV en CWI wisselen via het DKD elektronisch de werk- en uitkeringsgegevens van hun klanten uit. Daardoor hoeven zij u niet te vragen, wat bij de ander al bekend is.

Aanvraag uitkering via internet

De elektronische dienstverlening wordt mogelijk gemaakt doordat de `Wet eenmalige gegevensuitvraag' in december 2007 is aangenomen. Met het DKD kan de gemeente gemakkelijker diensten via het internet aanbieden. Zo kan de klant vanuit huis niet alleen zijn gegevens inzien, maar ook een bijstands- of WW-uitkering aanvragen. De aanvraagformulieren worden deels vooraf ingevuld met de al bekende gegevens. Overigens wordt het niet gemakkelijker om een uitkering te krijgen, maar wel om een aanvraag in te dienen.

Inzien gegevens

De huidige versie van het DKD is nog maar het begin. Uw klantgegevens kunt u op dit moment inzien via de website www.werk.nl. Binnenkort wordt dit ook mogelijk via de website van de gemeente. In de toekomst worden mogelijk ook gegevens van andere instanties, zoals de Informatie Beheergroep en het Kadaster gekoppeld. Met deze nieuwe dienstverlening wil de gemeente Stadskanaal u nog beter van dienst zijn.

Prijs voor zonsopgang aan het kanaal

Zonsopgang-aan-het-kanaal

De heer Chris Holman maakte de winnende foto van de fotowedstrijd van de gemeente. De foto is gemaakt op de plek waar het Mussel-A-Kanaal overgaat in het A.G. Wildervanckkanaal. In de Kanaalstreek van 19 december 2007 was het sfeervolle plaatje als aankondiging voor de nieuwjaarsreceptie, in volle grootte te bewonderen.

Beoordeling foto's

De jury, gevormd door de fotografen Hans Banus en Ieke Vonk en burgemeester J.J. Stavast, beoordeelden de ingezonden foto's.

Reactie van de jury

Het was voor de jury even schrikken toen ze de ruim tien ingezonden foto's op het bureau van Burgemeester Stavast zagen liggen. Jammer dat zo weinig mensen het initiatief hebben genomen om hun mooiste foto's in te sturen. Toch hebben we uit de inzendingen unaniem de beste kunnen kiezen. Een stilleven van een stralende zon boven één van de vele kanalen die onze gemeente rijk is. Prachtige tinten in een mooie compositie in één beeld samengebracht.

Namens de jury, Hans Banus, fotograaf

Eervolle vermeldingen

Onderstaande foto's werden ingestuurd door de heren Ton Etman en Henk Weijer.

Rode-Loper-duplo

IMG_2944

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 18 december 2007 t/m 3 januari 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Cereskade 14A, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 24 december

* Lichtboei 9, voor het bouwen van een woning, d.d. 18 december
* Europaplein 58, voor het geheel vernieuwen van kozijnen pui in de passage, d.d. 20 december

* Spechtenhof 24, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 20 december

* Ohmweg 12, voor het uitbreiden van een bedrijfsgebouw, d.d. 24 december

Musselkanaal

* Technicumstraat 9, voor het plaatsen van tijdelijke units, d.d. 20 december

Mussel

* Bovensteveenweg ong. Sectie W. 1676, voor het plaatsen van een hekwerk ter afrastering van een mestbassin, d.d. 19 december

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* de heer A. de Reus, Handelskade 62 in Stadskanaal voor het bouwen van een garage op het perceel Handelskade 62 in Stadskanaal, d.d. 3 januari 2008

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 31 december 2007 t/m 4 januari 2008 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Essenhage 36, d.d. 3 januari

Musselkanaal

* Marktstraat 94 (achterzijde), d.d. 3 januari

Bezwaren tegen dit besluit kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.
* 09 januari 2008