persbericht
Unieke Champagne proeverij tijdens Wine Professional
Op woensdag 9 januari 2008 organiseren het Champagne Informatie Centrum en The Wine and Food Association een unieke Champagne proeverij tijdens de zesde editie van de meest toonaangevende vakbeurs in de Benelux, Wine Professional. Tijdens deze proeverij passeren diverse bijzondere Champagnes de revue. Het Champagne Informatie Centrum wil met deze proeverij mede benadrukken dat Champagne een uniek, ongeëvenaard product is, dat niet alleen tijdens Oud & Nieuw, verjaardagen of bij het halen van eindexamens genuttigd wordt, maar het gehele jaar door (gastronomisch) inzetbaar is.
Topchef Mario Ridder
Van verschillende toonaangevende, bekende en minder bekende producenten zullen de Brut Champagnes (zonder jaartal) en een Prestige Cuvée geproefd worden. Chef de Cuisine Mario Ridder van restaurant de Zwethheul in Schipluiden (2 Michelinsterren en 17/20 punten GaultMillau, 3 Zwarte Toques) verzorgt de culinaire invulling tijdens de proeverij. Tijdens de vorige editie van Wine Professional baarde Mario Ridder veel opzien met zijn culinaire creaties bij een uniek Champagne-thema en daarom is hem verzocht dit jaar wederom medewerking te verlenen.
Overweldigende belangstelling: extra proeverij
De belangstelling van de in Nederland vertegenwoordigde Champagneproducenten is overweldigend, mede daarom heeft de organisatie van Wine Professional een extra proeverij ingelast om alle Champagneproducenten de revue te laten passeren. De proeverijen vinden plaats op woensdag 9 januari 2008 op het GaultMillau Theater van 10.00 uur tot 11.30 en van 15.00 tot 16.30 uur.
Deelname proeverijen
Deelname aan beide proeverijen is voorbehouden aan vertegenwoordigers van de media en professionals werkzaam in de restaurant sector. Aanmelden kan via info@champagne.nl en de toewijzing van de beschikbare plaatsen geschiedt op basis van volgorde van binnenkomst. Alleen de toegewezen plaatsen worden bevestigd door het Champagne Informatie Centrum ná 5 januari 2008. Vermeld duidelijk naam, bedrijf, functie en overige contactgegevens in de e-mail.
Verschillende wijnen uit de Champagne
Op het moment van het versturen van dit persbericht, zijn bij de organisatie de volgende Champagnes bekend welke deel uit maken van de proeverij: (op basis van alfabetische volgorde)
Champagne Ayala, Brut Majeur, Brut Zéro Dosage & Millésimé 1999
Champagne Billecart-Salmon, Brut Réserve & Brut Rosé
Champagne Bollinger, Special Cuvée & La Grande Année 1999
Champagne Bruno Paillard, Première Cuvée Brut
Champagne Charles Heidsieck, Brut & Blanc de Millenaires
Champagne De Castellane, Brut & Cuvée Commodore Vintage 2000
Champagne De Venoge, Cordon Blue Brut & Louis XV 1995
Champagne Delamotte
Champagne Deutz, Brut Classic
Champagne Dom Pérignon 1999
Champagne Gosset, Grande Réserve
Champagne Jacquesson, Cuvée 732 & Avize Grand Cru 1997
Champagne Krug Grande Cuvée, Multi Millésimé
Champagne Lanson, Noble Cuvée 1998
Champagne Larmandier Bernier, Brut blanc de blancs 1er cru
Champagne Mailly Rosé, Les Echansons 1997 & L' Intemporelle 2003
Champagne Moët & Chandon, Brut Impérial
Champagne Nicolas Feuillatte, Réserve Particulière Brut & Cuvée Palmes d'Or 1997
Champagne Pascal Doquet, Brut blanc de blancs 1er cru & Brut blanc de blancs
Champagne Philipponnat, Brut Royal Réserve & Clos des Goisses 1999
Champagne Pol Roger, Brut Réserve, Brut 1998 & Cuvée Sir Winston Churchill 1998
Champagne Pommery, 'Brut Apanage' & 'Brut' Millésimé Cuvée Louise 1998
Champagne Ruinart, Blanc de Blancs
Champagne Salon, Salon Le Mesnil 1996
Champagne Taittinger, Prélude Grands Crus & Les Folies de la Marquetterie 1995
Champagne Veuve Clicquot, Yellow Label & La Grande Dame 1998
Wine Professional
Deze vakbeurs wordt tijdens de eerste drie dagen (7-8-9 januari 2008) van de Horecava gehouden en vindt met een eigen entreebeleid en eigen entree plaats in de Europa Foyers en Diamond Lounge van de Amsterdam RAI, bereikbaar via ingang 8. Wine Professional is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen en fine food in de Benelux.
Meer informatie
Champagne Informatie Centrum
@
I