Antillenhuis


CBS Antillen met conjunctuuronderzoek in Bonaire, Curaçao en Sint Maarten

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) start in de maand januari met een Conjunctuuronderzoek in Bonaire, Curaçao en Sint Maarten. Doel van dit onderzoek is om op frequente basis actuele informatie te verschaffen over bedrijfsmatige en economische ontwikkelingen.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd onder alle bedrijven met tien of meer werknemers, terwijl van de bedrijven met minder dan tien werknemers een steekproef zal worden genomen.

In totaal zullen in de maand januari ± 1.150 bedrijven (82 in Bonaire, 814 in Curaçao, 254 in Sint Maarten) worden benaderd door interviewers van het CBS die de vragenlijst zullen uitreiken en het bedrijf desgewenst zullen assisteren bij het invullen daarvan. Bedrijven die voorheen hebben aangegeven de vragenlijsten per e mail te willen ontvangen zullen deze dan ook op die manier ontvangen. De vragen gaan o.a. over schattingen van de omzet, de exploitatiekosten, de investeringen en de personeelssituatie over het jaar 2007.

Daarnaast zijn er ook vragen die betrekking hebben op het oordeel van de ondernemer over een aantal indicatoren zoals ondernemersvertrouwen en investeringsklimaat. Met dergelijke informatie kunnen zowel overheid als ondernemers beter, sneller en meer gefundeerde beslissingen nemen.

Voor het slagen van dit onderzoek is natuurlijk de input van het bedrijfsleven van groot belang. Het CBS doet daarom een beroep op alle bedrijven die benaderd worden om hun medewerking te verlenen aan dit onderzoek en dankt hen bij voorbaat voor de genomen moeite.

Meer info: Centraal Bureau voor de Statistiek van de Nederlandse Antillen Fort Amsterdam z/n, Curacao.
E-mail: info@cbs.an - website www.cbs.an