Ingezonden persbericht


De lekkerste snackmenu's blinken uit in kwaliteit
Snackmenu-vakwedstrijd kent in 2008 vele toppers!

Amsterdam, 9 januari 2008 - Tijdens de 52e Horecava heeft Michael Pors van Verhage Fastfood 'Het Lekkerste Snackmenu' gemaakt met het 'Chickenlollie menu'. Deze creatie van drumsticks, gepofte aardappel en een wrap was voor de jury reden om Michael Pors als winnaar aan te wijzen. De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting De Lekkerste Wedstrijden. Pors ontving de prijs uit handen van de over-enthousiaste Cora van Mora. Naast een geldprijs van E1.000 en beker ontving de gelukkige winnaar een oorkonde.

Tweede werd Lao Shi Chiao met 'Snack Menu Beijing'. Hij is werkzaam bij King Lao te Nieuw Vennep. De derde prijs ging naar Thijs Rietbroek van Snacksalon De Schelp in Nieuwe Wetering met 'Oriental fish-plate'. Juryvoorzitter Paul van Gurp kijkt tevreden terug op deze vakwedstrijd. "Het niveau was hoog en de zeer gevarieerde snackmenu's waren dit jaar bijzonder lekker en goed bereid. De keuze voor de jury was daarom niet gemakkelijk!", aldus de juryvoorzitter.

De deskundige jury bestond dit jaar uit:

. Paul van Gurp, Juryvoorzitter

. Patricia van Dobben, van Dobben Kroketten
. Ubel Zuiderveld, Hoofdredacteur Foodexpress
. Gé Kleyweg, Landelijk bestuurlid Koninklijk Horeca Nederland
. Cyla Ladage, Bestuurslid sector Fastservice
. Cora en Carin van Mora

. Henk Bres

. Han Wonink, Formulemanager Hanos Nederland

Sponsor Farm Frites beloonde Michael Schimmel van AnyTyme Bargeres te Emmen met 'Drents Stoofpotje'. Peter van Uden van Snackpoint La Compagnie te Boekel ontving de sponsorprijs van Remia. Kiremko gaf een prijs aan Gwenny Nelissen van Snackpoint Mofert te Montfort met 'Fish Delight menu'. De beste presentatie werd verzorgd door de 1e-prijswinnaar Michael Pors. Het gezondste snackmenu was gemaakt door 3e plaats winnaar Thijs Rietbroek van Snacksalon De Schelp. De sponsorprijs van Ad van Geloven ging naar Carin Veldkamp met 'Roll'm' op Frika Wrap Akropolis'. Mehmet Kusman van AnyTyme Bargeres ontving de Hanos-prijs.

Eerder op deze Horecava won Richard Theisen het Lekkerste Broodje (Horeca) met 'Pan-Tappas de Fiesta'. Daniëlle Touwslager won het Lekkerste Broodje in de categorie Catering met 'Proef Vlucht'. Meer informatie over de vakwedstrijden vindt u op www.wedstrijden.nl. Morgen, 10 januari, vindt de laatste vakwedstrijd plaats. Dan strijden 15 fastfoodleerlingen voor de Lekkerste en Gezondste Maaltijdsalade.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -