"Nederlander is wachten beu!"


Operatiebemiddeling met Duitse zorginstellingen blijkt gat in de markt

VENLO, 20080110 -- Het is de Nederlandse regering tot op de dag van vandaag niet gelukt om de wachtlijsten in de ziekenhuizen en klinieken terug te dringen. Uit de meest recente gegevens van het RIVM blijkt dat er nog altijd wachtlijsten bestaan van 3 tot 6 maanden. Operatiebemiddeling.nl is een nieuwe onderneming die hier krachtig op inspeelt door patiënten onmiddellijk van deze wachtlijsten af te halen en een zeer spoedige operatie te garanderen. Zorgmakelaar Wim Donné (57) vond een gat in de zorgmarkt door kosteloos operaties aan te bieden in Duitse klinieken.

"Het besluit van de Europese Commissie dat vanaf 1 januari 2009 iedere Nederlander zich in elk willekeurig EU-land mag laten opereren zonder toestemming vooraf van de zorgverzekeraar, maakt de nieuwste ontwikkelingen in de zorgmarkt nog opzienbarender. Het is dus spoedig toegankelijk voor alle Nederlanders en dat is spectaculair nieuws!"
"De wachtlijsten op het gebied van orthopedie, neurochirurgie en hartritmestoornissen blijven onverminderd bestaan", zo vertelt de 57-jarige Donné. "Veel verzekerden zijn het wachten meer dan beu en willen inmiddels graag uitwijken naar een operatietafel in buurland Duitsland. Psychologische en organisatorische drempels echter gooien bij veel Nederlanders roet in het eten. Dit komt mede door de Duitse taal en het niet goed kunnen inschatten van de mentaliteit van onze oosterburen. Tevens verwachten Nederlandse verzekerings- maatschappijen op dit gebied te veel zelfinitiatief van hun verzekerden. De zoek-het-zelf-maar-uit-mentaliteit verhoogt deze drempel enorm en komt de wachtlijsten niet ten goede. Met de huidige spectaculaire ontwikkelingen in Brussel is vanaf 1 januari 2009 plaats voor alle Nederlanders. Niet alleen maar voor verzekerden met een restitutiepolis zoals nu het geval is, maar echt voor iedereen, ongeacht de voorwaarden in zijn of haar verzekeringspolis. Nederlanders willen niet meer wachten en willen acute medische zorg en deze kan ik bieden. De enige voorwaarde die de EU stelt is dat de operatie niet duurder mag zijn in het buitenland. De patiënt hoeft daar natuurlijk geen zorg voor te dragen. Operatiebemiddeling.nl regelt dat. Nu nog alleen voor restitutieverzekerden. Over één jaar dus voor iedereen!"

Tien dagen
"Snelheid gecombineerd met de modernste operatietechnieken onder Nederlandse begeleiding is de meest doeltreffende definitie van mijn onderneming. Het doel van Operatiebemiddeling.nl is om patiënten met een restitutiepolis die een medische operatie-indicatie hebben deze ingreep binnen tien dagen na het eerste intakegesprek te garanderen. Geen complex factureringssysteem, geen bemiddelingskosten en geen afhankelijkheid van de zorgverzekeraar. Tijdens de gehele behandeling kan de cliënt rekenen op gratis Nederlandssprekende opvang, dus zal er geen onduidelijkheid zijn over allerlei medische zaken. Helderheid, openheid en betrouwbaarheid is van groot belang voor mijn cliënten en daar zijn ze dan ook van verzekerd. Er komt al genoeg op je af als je geopereerd moet worden. Je zit dan zeker niet te wachten op bergen papierwerk, de beruchte kleine letters met valkuilen, eindeloze telefoongesprekken met verzekeraars en ziekenhuizen. Wachten hebben ze immers al genoeg gedaan. Kosten zijn aan mijn bemiddeling naar Duitsland niet verbonden. Er zijn overigens wel meer voordelen verbonden aan een behandeling in Duitsland: er zijn geen wachtlijsten en Duitse zorginstellingen staan natuurlijk kwalitatief zeer hoog aangeschreven in de Europese medische wereld."

Expertise
Wim Donné heeft in het verleden aan de wieg gestaan bij de ontwikkeling van Top Care Immediate. Meer dan 3000 Nederlanders die op Nederlandse wachtlijsten stonden heeft hij bemiddeld en meestal binnen 14 dagen op de behandeltafel gekregen. Nu kan iedereen met een restitutiepolis kosteloos een beroep doen op de expertise van Donné. De zorgmakelaar kent de Duitse ziekenhuizen en weet goed wat Nederlandse patiënten vragen maar vooral wensen. Er is gestart met een kliniek waar hernia-, knie- en heupoperaties kunnen worden uitgevoerd. Medio 2008 zullen ook cardiologische behandelingen worden aangeboden in een van de hartcentra in de grensstreek.

Einde persbericht