Gemeente Amersfoort
Persbericht

nummer: 002

datum: 3 januari 2008

Goedkoop "Spitsen" officieel van start

De gedeputeerde van Openbaar Vervoer en Economische zaken van de provincie Utrecht, de heer J.H. Ekkers, vervangend wethouder van verkeer van Amersfoort, de heer A. Kruyt en de wethouder van verkeer van Leusden, de heer T.G.W. Jansma geven woensdag 9 januari het officiële startsein voor een actie die het reizen per spitsbus extra populair moet maken. Zij doen dat tijdens de ochtendspits aan boord van lijn 276.

Gedurende de rit naar Utrecht zullen zij in woord en daad de voordelen van de zogenoemde Spitser benadrukken. Alle passagiers zullen bij deze bijzondere rit worden verwelkomd met een nekkussentje, een krantje en een ochtendsnack. Om zo veel mogelijk mensen van het gemak van de Spitser te overtuigen, krijgen reizigers tot en met 30 juni aanstaande vijftig procent korting op losse kaartjes en op maandabonnementen.

De kortingsactie met de Spitser geldt voor drie spitslijnen: lijnen 276 en 296 vanaf Amersfoort en lijn 299 vanaf Leusden. De eindbestemming van alle lijnen is Utrecht De Uithof / Rijnsweerd. Een kaartje voor een enkele reis met de Spitser kost E 1,50. Een speciaal actiemaandabonnement kost E 40,--. Losse kaartjes voor de Spitser zijn in de bus te koop. Een maandabonnement is alleen te koop via de website www.spitser.info. Hier zijn ook alle exacte vertrektijden en routes van de Spitser te vinden, evenals overige relevante informatie.

De gedeputeerde en de wethouders stappen op 9 januari om 7.56 uur in Amersfoort op lijn 276 naar Utrecht bij de halte Centrum aan de Stadsring tussen de Jorisstraat en de Utrechtsestraat.



Gemeente Amersfoort