Resultaat BCD Holdings 2007

09/01/2008 09:00

BCD Management BV



 

Zeist, 9 januari 2008 - Door autonome groei en door overnames in een zestal landen in het afgelopen jaar, is de omzet van BCD Holdings in 2007 toegenomen van U.S.$ 9 miljard naar een eigen omzet van nagenoeg U.S.$ 10,4 miljard. Inclusief de partners en franchisees, die samenwerken onder het merk BCD Travel, behaalde het bedrijf een omzet van ruim U.S.$ 13 miljard in 2007.

Op vele terreinen is de integratie van het in 2006 nieuw gevormde zakenreisbedrijf BCD Travel verder geperfectioneerd, met name op het gebied van reistechnologie en de dienstverlening aan zakenreizigers. In september 2007 werd het internationale hoofdkantoor van BCD Travel verplaatst van Atlanta, U.S.A., naar de stad Utrecht in Nederland.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) is in 2007 gestegen naar een record hoogte van nagenoeg U.S.$ 120 miljoen. Dit is, zoals reeds eerder medegedeeld, exclusief de gedeconsolideerde financial services groep van BCD Holdings.

"In 2008 verwachten wij een verdere bescheiden autonome groei van de omzet. Tevens kunnen wij door voortgaande investeringen in netwerktechnologie enerzijds verdere besparingen in de organisatie bereiken en anderzijds nog meer gespecialiseerde producten en diensten aan onze klanten bieden. Thans is 90% van de reisboekingen geautomatiseerd en bieden wij met ons netwerk een wereldwijd bereik met lokale service", zegt Joop Drechsel, CEO van BCD N.V., die met ingang van 1 januari 2008 ook CEO van BCD Travel is.

"Wij zijn verheugd op dit moment in 30 landen met eigen vestigingen actief te zijn en een partnernetwerk te hebben in 60 andere landen, hetgeen een goede positie vormt om in de toekomst verder uit te breiden, waarbij onze focus met name op de opkomende markten in de regio Azië-Pacific zal zijn gericht ", aldus John Fentener van Vlissingen, president-commissaris van BCD Holdings.

Over BCD Holdings:
BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf is een marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met 14.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 13 miljard. Voor meer informatie: www.bcd-nv.com





http://www.bcd-nv.com