Gemeente Helmond


Nominaties Sportgala bekend gemaakt

Op 10 januari a.s. vindt het jaarlijkse Sportgala plaats. Dan worden o.a. de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2007 bekend gemaakt.

Daarnaast worden de jeugdstimuleringsprijzen uitgereikt. Ook is er een prijs voor de sportvrijwilliger van het jaar. De Raad voor de Sport reikt haar jaarlijkse prijs uit. Tot slot zijn er de gemeentelijke sportpenningen voor bijzondere prestaties en de publieksprijs (beschikbaar gesteld en mede georganiseerd door Weekblad Traverse).

Het Sportgala Helmond vindt plaats in 't Speelhuis en wordt georganiseerd door de gemeente Helmond en enkele enthousiaste vrijwilligers. De nominaties voor de sportman, -vrouw en -ploeg van 2007 zijn inmiddels bekend.

Genomineerden voor de titel Sportman 2007:


- Pieter Gruijters (atletiek)


- Nieky Holzken (boksen, K1)


- Bob de Voogd (hockey)

Genomineerden voor de titel Sportvrouw 2007:


- Lotte Jacobs (atletiek)


- Judith Meulendijks (badminton)


- Yvonne van Rijt (jiu jitsu)

Genomineerden voor de titel Sportploeg 2007:


- Dijkse Boys (voetbal)


- Mulo Honk- en Softbal heren (honkbal)


- Helmondia (voetbal)

winnaars tijdens het vorige Sportgala

Programma

Het Sportgala wordt gepresenteerd door Studio Sport-coryfee Dione de Graaff. Er zijn o.a. demonstraties dansen, schermen en jumpen. Verder treden er diverse artiesten op, zoals De Noot, Irma van Pamelen (Idols) en Wesley.

Publieksprijs

Voor de zesde keer wordt er een Publieksprijs (de Traverse Sport Trofee) uitgereikt. Uit de 9 genomineerden voor de titel Sportman,
-vrouw en -ploeg kan het Helmondse publiek zelf één favoriet kiezen.

Via een bon in het weekblad Traverse of per e-mail kan men zijn/haar keuze kenbaar maken. De genomineerde sportman, -vrouw of -ploeg met de meeste publieksstemmen krijgt op donderdag 10 januari de Traverse Sport Trofee uitgereikt. Meer hierover leest u in de Traverse van de komende weken.