Gemeente Helmond


Nominaties sportvrijwilliger van het jaar

De nominaties voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar 2007 zijn bekend. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Sportgala op 10 januari a.s.

De genomineerde sportvrijwilligers zijn:


- de activiteitencommissie van turnvereniging HT35. Deze vrijwilligers zorgden afgelopen jaren o.a. voor de organisatie van de Brabantse en regionale kampioenschappen op De Braak. Ook hebben ze veel jeugdactiviteiten georganiseerd en waren ze verantwoordelijk voor het vrijwilligersfeest . Verder hebben ze diverse demonstraties verzorgd (o.a. bij Helmond Sportief).


- Frans en Cocky Claassen van korfbalvereniging OEC. Zij zijn de vrijwillige beheerders van het clubhuis/kantine en zijn daar actief rondom de wedstrijden en trainingen van alle teams. De koffie en de limonade staan er altijd klaar. Ze doen de inkopen, maken de soep, ruimen alles weer op en maken alles schoon. Ze zijn beide bijna 50 jaar lid . Cocky is lid van verdienste. Frans is daarnaast bestuurslid, lid van de materialencommissie en van de activiteitencommissie en scheidsrechter.


- Marjan Verschure van Hockeyclub Helmond. Zij is sinds 2000 secretaris van de jongste jeugdcommissie. Elke zaterdag is ze aanwezig en aanspreekbaar om het geheel in goede banen te leiden. Sinds 2006 is ze ook commissaris van het zaalhockey. Tijdens de wintermaanden is ze wekelijks in de sporthal. Ze assisteert de wedstrijdsecretaris. Iedere zaterdag is ze verder te vinden op de hockeyvelden. Zelf speelt ze in het 2e dames veteranenteam.

Tijdens het Sportgala worden ook de sportman, -vrouw en -ploeg van 2007 bekendgemaakt. Verder worden de jeugdstimuleringsprijzen en de Verenigingsprijs van de Raad voor de Sport uitgereikt. Voor de zesde keer wordt er een Publieksprijs (de Traverse Sport Trofee) uitgereikt. Uit de 9 genomineerden voor de titel Sportman, -vrouw en -ploeg kan het Helmondse publiek zelf één favoriet kiezen. Via een bon in het weekblad Traverse of per e-mail kan men zijn/haar keuze kenbaar maken. De genomineerde sportman, -vrouw of -ploeg met de meeste publieksstemmen krijgt op donderdag 10 januari de Traverse Sport Trofee uitgereikt.

Het Sportgala Helmond wordt georganiseerd door de gemeente Helmond en enkele enthousiaste vrijwilligers. De nominaties voor de sportman,
-vrouw en -ploeg van 2007 zijn inmiddels bekend.

Programma

Het Sportgala wordt gepresenteerd door Studio Sport-coryfee Dione de Graaff. Er zijn o.a. demonstraties dansen, schermen en jumpen. Verder treden er diverse artiesten op, zoals De Noot, Irma van Pamelen (Idols) en Wesley.