Gemeente Rotterdam

De commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Verkeer vergadert donderdag 10 januari vanaf 9.30 uur in het Stadhuis.

Aan bod komen de stand van zaken van de economische kansenzones en de bedrijvenverbetergebieden. De economische kansenzones zijn ingesteld om het vestigingsklimaat in elf wijken in Rotterdam-Zuid te verbeteren. De regelingen gelden voor de periode 2005-2008. Onlangs is er een evaluatie van de eerste periode geweest, waarin gepleit wordt voor verlenging van de regeling kansenzones tot 2010 en uitbreiding naar het bedrijventerrein de Laagjes in IJsselmonde.

Verder komt het recent gepresenteerde actieprogramma om de Rotterdamse winkelgebieden te versterken aan de orde. Tenslotte is er aandacht voor de afdoening van een aantal moties over het instellen van de Rotterdam Internet eXchange (marktplaats voor tussenvragers en aanbieders van breedband- en internetdiensten), de verlenging van de proef voor het gratis OV voor 65+-ers en het zorgverlof voor bijstandsgerechtigden.

Bron: Griffie, 03-01-2008