Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tangostrijkkwartet PAVADITA met EVA WOLFF (bandoneon)

Het tangostrijkkwartet Pavadita concerteert in de Badcuyp Centrum voor Muziek, i.s.m. de stichting Patchamama Het kwartet, in de pers terecht geroemd als "fabelachtig met een dampende passie" en "klasse met grote potentie" beschikt over een breed tangorepertoire. Dat omvat de beginjaren van de traditie tot de klassiekers van Di Sarli, Donato, di Angelis en de modernen; Salgan, Piazolla en Pugliese. Met ogenschijnlijk gemak speelt Pavadita deze werken die deels speciaal voor strijkkwartet gecomponeerd zijn en deels gearrangeerd. Dit unieke Nederlandse tutti Tanguerra-kwartet beheerst de moeilijke kanten van het vak. Balans en nuanceringen, stemmenscheiding en inkleuring; dit alles wordt met veel warmbloedig respect in de gaten gehouden. Hun optreden in de Badcuyp word opgeluisterd met gast Eva Wolff op bandoneon. Pavadita is; Sophie de Rijk en Ananta Roosens (viool), Laura Valenzuela (altviool) en Eva van de Poll (cello). Na afloop; Tango salon. ( zie ook; www.pavadita.com)

Donderdag 10 januari. Aanvang 21.00 u., in de bovenzaal van de Badcuyp Centrum voor Muziek in Amsterdam. Toegang: E 8,-.

De Badcuyp biedt een podium aan muzikale obntwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creactieve muzikale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM AMSTERDAM

Tel. 020-675.96.69

E-mail communicatie@badcuyp.nl