KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

8-1-2008

Delta Lloyd Kernploeg lid Casper Bouman vaart WK RS:X Windsurfing in Nieuw Zeeland

Van 10 tot 20 januari 2008 vindt in Auckland, Nieuw Zeeland het WK RS:X Windsurfing plaats. Voor surfer Casper Bouman, die in 2007 al flink aan de weg timmerde, is dit WK van extra groot belang, aangezien hij in Auckland een grote kans maakt zich te plaatsen voor de
Olympische Spelen in China.

De 22-jarige Hagenaar heeft al een aantal grote successen behaald. Zo werd hij bijvoorbeeld in 2006 wereldkampioen. Een uitzonderlijke prestatie, aangezien dat sinds de zege van Stephan van de Berg (1984) geen Nederlander lukte. In 2007 wist Bouman de titel helaas niet binnen te slepen en hij hoopt dan ook in Nieuw Zeeland revanche te kunnen nemen.

Tijdens de Open Nieuw-Zeelandse Kampioenschappen RS:X Windsurfing in december 2007 in Takapuna Beach bij Auckland werd Bouman derde. Van 10 tot 20 januari wordt daar ook het Wereldkampioenschap RS:X gevaren. Voor Bouman is dit WK extra belangrijk. De Hagenaar moet zich namelijk nog kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dat kan hij in Auckland doen door in het eindklassement bij de eerste vier landen te eindigen.

Boumans voorbereiding voor het WK werd bemoeilijkt door een kleine schouderblessure, maar hij is inmiddels flink herstellende. Voor de zekerheid drukken we de pijn een beetje, maar ik voel me fysiek fit, dus het zal wel goed komen, aldus de jonge surfer.

In Auckland zullen 200 mannen en vrouwen uit 49 landen tegen elkaar strijden om het wereldkampioenschap en voor een felbegeerde Olympische kwalificatie. Een kwart van de startbewijzen voor de Spelen is nog te vergeven, dus het belooft een spannend WK te worden.

Kijk voor uitslagen en informatie op:

www.rsxclass.com/worlds2008.html

Internetadres: www.rsxclass.com/worlds2008.html