Gemeente Drechterland

8-1-2008
Streven: optimaal en samenhangend voorzieningenniveau

brede school Hoogkarspel van start

In Hoogkarspel speelt het kinder- en tienerwerk nu nog geen prominente rol. De komst van een brede school gaat daar verandering in brengen. Er komen meer activiteiten voor tieners.

De brede school is een term voor ontwikkelingen rond de school door diverse partijen. Het officiële startschot voor de brede school Hoogkarspel is 10 januari 2008 om 16:00 uur. Dan wordt een intentieverklaring ondertekend door de deelnemers uit de projectgroep. Bovendien wordt het logo onthuld dat de jeugdactiviteiten gaat kenmerken.

Deelnemers aan het project zijn: de drie basisscholen in Hoogkarspel: Het Kerspel, Meester Spigt en ât Skitteljacht, Elan Kinderopvang Drechterland, Peuterspeelzaal De Woelwaters, de jongerenwerker in Drechterland en de Gemeente Drechterland. Door de gemeente is onlangs een brede schoolcoördinator/tienerwerker aangetrokken. Dit is Rianne Appel die het project vanaf nu begeleidt en ondersteunt.

Uitgangspunt van deze brede school is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen van activiteiten in een doorgaande leer- en ontwikkelingslijn voor kinderen in de leeftijd van 0-16 jaar. De activiteiten sluiten aan op het jongerenwerk van 16-23 jaar.

De intentieverklaring is de voorloper op de samenwerkingsovereenkomst die later dit jaar wordt gesloten met alle partijen. Dit jaar wordt er ook een activiteitenplan ontwikkeld. We verwachten dat er in ieder geval dit voorjaar wordt gestart met een aantal activiteiten.
---