Consumentenbond


---

9 januari 2008

Faillissementsdreiging Tel Sell

Donderdag 10 januari 2008 vindt er een openbare executieverkoop plaats van de eigendommen van Tel Sell, tenzij het bedrijf voor die tijd een openstaande belastingschuld heeft betaald. Hiermee dreigt er een faillissement voor deze thuiswinkelorganisatie. Of de organisatie daadwerkelijk failliet gaat, is nog onzeker.

De Consumentenbond adviseert consumenten afhankelijk van hun situatie op dit moment het volgende:


1. U heeft nog niets besteld bij Tel Sell, maar overweegt om dit te gaan doen.
In dat geval adviseren we om de ontwikkelingen even af te wachten en nog geen bestelling te plaatsen. Als u wel bestelt, loopt u kans dat u niet geleverd krijgt terwijl u wel zult moeten aanbetalen.


2. U heeft besteld, maar u heeft nog niet aanbetaald In dat geval hebben consumenten het wettelijk recht om de aanbetaling tijdelijk op te schorten, als zij goede redenen hebben te denken dat de tegenpartij zijn (leverings)verplichting niet zal nakomen. Zodra er meer duidelijkheid is over de situatie bij Tel Sell en de eventuele problemen zijn opgelost, kunt u alsnog een aanbetaling doen.


3. U heeft besteld en u heeft (aan)betaald en nog niet geleverd gekregen
Consumenten die besteld en betaald hebben, kunnen niets anders doen dan de ontwikkelingen af te wachten. Het kan zijn dat de financiële problemen worden opgelost en u alsnog uw bestelling geleverd krijgt. In het geval van faillissement wordt een curator aangesteld. Deze gaat bekijken of er nog geleverd kan worden of dat betalingen (deels) worden terugbetaald. U zult in dat geval waarschijnlijk verzocht worden u te melden bij de curator.


4. U heeft besteld, betaald en de bestelde goederen ontvangen, maar u bent niet tevreden met het product
U kunt gedurende 14 dagen gebruik maken van de zichttermijn en de producten terugsturen. Het is echter afwachten of u uw (aan)betaling dan terug zult ontvangen. Wellicht is het verstandiger het product te behouden en af te wachten hoe het met Tel Sell afloopt. U kunt wel vast schriftelijk aangeven de overeenkomst te willen ontbinden waarbij u aangeeft het product terug te zullen sturen zodra de terugbetaling is ontvangen. Dit in verband met de heersende onzekerheid.