Gemeente Groningen

Kunstenaar en oud-hoogleraar leiden raadsbijeenkomst over structuurvisie 'Stad op Scherp' in
De gemeenteraad van Groningen bespreekt donderdag 10 januari het conceptstructuurplan `Stad op Scherp' en de conceptgroenstructuurvisie `Groene Pepers'. De bijeenkomst begint met een column van de Groninger kunstenaar Martin Tissing en een inleiding van Ed Taverne, oud-hoogleraar architectuur- en stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

`Stad op Scherp' is een visie op de ruimtelijke invulling van de stad in de periode tot 2020. De raad heeft Tissing en Taverne gevraagd met een kritische blik naar de conceptvisie te kijken. Zij leiden de bijeenkomst in die om 20.00 uur in het stadhuis aan de Grote Markt begint. Ook de conceptgroenstructuurvisie `Groene Pepers' wordt dan besproken. Daarin staan in grote lijnen de plannen van het college met het groen in de stad. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

Publieksmanifestatie
Na donderdag worden de uitkomsten verwerkt in een publieksversie. Deze wordt naar verwachting op 7 maart 2008 vrijgegeven voor inspraak, tegelijkertijd met het groenstructuurplan `Groene Pepers'. Een publieksmanifestatie, lezingen en debatten en een uitzending op OOG-TV begeleiden de inspraakperiode van zes weken. In juni neemt de raad naar verwachting definitief besluiten over `Stad op Scherp' en `Groene Pepers'.
Klik hier voor meer informatie over `Stad op Scherp'.
Gepubliceerd op: woensdag 9 januari 2008
woensdag 9 januari 2008:
Kunstenaar en oud-hoogleraar leiden raadsbijeenkomst over structuurvisie 'Stad op Scherp' in