Persberichten 10/01 ochtend

Regio, 10-01-2008

Hillegom Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 34 jarige automobilist uit Noordwijk. De man werd woensdag 9 januari rond 17.10 uur op de Mariastraat gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. De uitslag van de daarna uitgevoerde ademanalyse was 810 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Naast de invordering maakt de politie proces-verbaal op. De politie onderzoekt verder of de man eerde die middag op de Mariastraat een auto van een man uit Hillegom geschampt heeft en daarna doorreed.

Noordwijk Gestoken bij burenruzie Bij een uit de hand gelopen burenruzie aan het Gritpad raakte een 35 jarige man gewond door messteken. Hij werd met enkele steekwonden overgebracht naar het LUMC. Een 50 jarige man werd als verdachte aangehouden. Geluidsoverlast is vermoedelijk de oorzaak van de ruzie. De politie is begonnen met een onderzoek.

Sassenheim Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 43 jarige automobilist uit de Kaag. De man werd donderdag 10 januari rond 01.50 uur op de Van Pallandtlaan gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. De uitslag van de daarna uitgevoerde ademanalyse was 620 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Naast de invordering maakt de politie proces-verbaal op.

Waddinxveen Diefstal koplampen In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 januari is ingebroken in een auto die op de Ijsermanweg geparkeerd stond. De twee koplampen van de Volkswagen Golf zijn volledig gedemonteerd en vervolgens gestolen. Men heeft het slot van de bestuurdersdeur geforceerd waarna men de motorkap heeft geopend op de koplampen weg te nemen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Gouda Diefstal na inbraak in woning Een plasma televisie is woensdagavond 9 januari gestolen uit een woning aan de Burgvlietkade. De bewoner ontdekte de diefstal bij thuiskomst. Een raam en een voordeur stonden open en de woning was doorzocht. De politie stelt een onderzoek in. Kort na middernacht werd een bewoonster van een woning aan de Visserstraat wakker van gestommel in haar woning. Zij zag daarna dat een man een tas uit haar woonkamer pakte en de woning verliet. De vrouw bezeerde haar knie bij het snel verlaten van haar bed. Voor onderzoek werd zij per ambulance overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.