Gemeente Urk

Koninklijke onderscheiding voor directeur schoolvereniging Rehoboth

Woensdag 9 januari 2008 heeft de schoolvereniging Rehoboth tijdens hun nieuwjaarsbijeenkomst de directeur in het zonnetje gezet. Als vertegenwoordiger van Hare Majesteit Koningin Beatrix reikte burgemeester Jaap Kroon een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Wybren Streekstra. Voor zijn werkzaamheden én bijzondere verdiensten voor de samenleving wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Begin februari zal hij gebruik maken van de FPU, na bijna 39 jaar actief te zijn geweest in het onderwijs.

De heer W. Streekstra (60) is werkzaam als directeur van de schoolvereniging Rehoboth op Urk. Hij heeft een stempel gezet op de onderwijsontwikkeling binnen de schoolvereniging en de gemeenschap van Urk. Hij heeft voor een belangrijk deel de kaders voor het gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid ontworpen. Ook heeft hij bijzondere aandacht voor zorgkinderen. Dit uit zich door samenwerking binnen het speciaal onderwijs in de Noordoostpolder (project Weer Samen Naar School) en het project Passend Onderwijs (regio Zwolle-Kampen-Lelystad). Hij vervult een voortrekkersrol in het bij elkaar brengen en afstemmen van onderwijs en opvoeding. Het door hem ontwikkelde kwaliteitsbeleid is voor de inspectie reden hem te betrekken bij pilotprojecten op dit terrein.

Naast zijn werk ontplooide hij activiteiten op diverse andere maatschappelijke terreinen, zoals politiek, kerkelijk leven en welzijn. Van 1990 tot 1998 is hij raadslid geweest van de gemeente Urk, waarvan de laatste 4 jaar als fractievoorzitter. Vanaf 1990 zet hij zich in voor het CDA op Urk als vrijwilliger en bestuurslid (1998-2002) en vanaf 2002 is hij lid van de partijraad van het landelijke CDA. Ook is hij sinds 1997 lid van het Eerstelijnsoverleg, een overlegvorm waarin op breed maatschappelijk terrein problemen worden besproken. Voor de Protestantse Gemeente Tollebeek zet hij zich in sinds 2000, waaronder als wijkouderling en als voorzitter van de kerkenraad. Verder is hij actief als lid van respectievelijk de Stuurgroep Jeugd, de Raad van Toezicht van de Schooladviesdienst Centraal Nederland en van de Patiënten Advies Groep.

Omdat hij zich gedurende deze jaren in ruime mate heeft ingezet voor de lokale samenleving en omdat hij werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzonder waarde hebben krijgt hij de versierselen opgespeld van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De aanvraag voor de Koninklijke Onderscheiding is gedaan door het bestuur van schoolvereniging Rehoboth te Urk.