Gemeente Purmerend

Jeugdsportpas laat basisscholieren kennismaken met sport

08 januari 2008

Inschrijven mogelijk tot en met 20 januari

Tot en met zondag 20 januari kunnen leerlingen van het basisonderwijs in Purmerend zich inschrijven voor een kennismaking met een sport. Dat kan voordelig met de Jeugdsportpas van de gemeente. Er is in deze tweede kennismakingsperiode van het schooljaar 2007/2008 keuze uit 24 verschillende sporten, waarvan atletiek, hockey, korfbal, peanutbal en taekwondo anders zijn dan in de eerste periode. De eerste kennismakingsperiode in het lopende schooljaar kende een recordaantal van 981 inschrijvingen.

De basisscholieren kunnen nu kiezen uit 33 cursussen om een van de 24 sporten te proberen. Sommige sportverenigingen bieden meer dan één cursus. Het proberen van een sport leidt vaak tot het lidmaatschap van een vereniging. Sportverenigingen doen in groten getale mee aan de Jeugdsportpas.

Alle leerlingen in het basisonderwijs hebben via hun basisschool in augustus of september 2007 de brochure over de Jeugdsportpas ontvangen. In de brochure staan ook voor de tweede periode de sporten beschreven die zij kunnen proberen. Voor de Jeugdsportpas betaalt de deelnemer EUR 5,00 voor vijf lessen. In de brochure zit een inschrijfformulier voor de tweede periode. Wie de brochure niet meer heeft, kan de tekst downloaden , contact opnemen met het Sportservicecentrum, telefoon 452 312 of een e-mail sturen naar sportenspel@purmerend.nl.

De enorme belangstelling voor een aantal sporten in de eerste kennismakingsperiode leidde ertoe dat enkele verenigingen in totaal negen extra cursussen - voor jazz/showmusical, circus, kickboksen, kinderyoga, squash, schermen, wielrennen, streetbreak en judo - hebben mogelijk gemaakt in de eerste periode.