Gemeente Twenterand



03/01/2008

Wethouder Becker overhandigt prijzen tijdens nieuwjaarsreceptie 2008 Trotse winnaars tijdens uitreiking sport- en cultuurprijs

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie in het nieuwe gemeentehuis van Vriezenveen reikte wethouder Becker de cultuur- en sportprijzen 2006/2007 uit aan winnaars die zich op een bijzondere en stimulerende wijze hebben geprofileerd binnen de gemeente Twenterand. Vincent Kerssies ontving de prijs voor beste sportman voor zijn prestaties in het hordelopen. Sportvrouw is Jolanda Heijink. Naast dat zij in 2007 is gekozen tot Miss Atlas Nederland zet zij zich ook in voor andere sportprojecten, waarbij ze geld inzamelt voor goede doelen. Het junioren en seniorenteam van de springselectie van de gymnastiekvereniging KEV zijn verkozen tot sportploeg van het jaar. De cultuurprijs ging dit jaar naar de 'De Deltapiraat' Marcus Elzinga voor de oprichting, de start en de exploitatie van de radiozender.

De winnaars van de sportprijzen ontvingen een oorkonde, bloemen en een cheque, ter waarde van ¤ 500,-, die besteed moet worden aan een zelfgekozen goed doel. De Cultuurprijs Twenterand bestond uit een oorkonde, bloemen en een geldbedrag ter waarde van ¤ 700,- dat ten goede dient te komen aan de cultuur in de gemeente Twenterand.

Sport en cultuur
Naast het stimuleren van sport, wil de gemeente Twenterand ook goede sportprestaties belonen. De sportprijs Twenterand heeft als doel op bijzondere wijze blijk te geven van waardering en erkenning aan personen die een bijzondere prestatie op het gebied van sport hebben geleverd. De cultuurprijs heeft als doel op bijzondere wijze blijk te geven van waardering en erkentelijkheid aan (groepen van) personen die een bijdrage hebben geleverd aan de stimulering, de ontwikkeling en/of instandhouding van de cultuur in de gemeente Twenterand.

Cultuur is in ontwikkeling binnen de gemeente Twenterand. De gemeente is al een aantal jaren bezig met de uitvoering van het Arrangement Cultuurbereik. Dit is een samenwerkingsverband met de provincie Overijssel dat er voor zorgt dat culturele initiatieven financieel ondersteund (kunnen) worden. Het Arrangement Cultuurbereik loopt nog tot en met eind 2008. In vervolg hierop is de gemeente Twenterand bezig met de ontwikkeling van een cultuurnota Twenterand. De verwachting is dat deze in mei 2008 gerealiseerd gaat worden.