Politie Haaglanden

Persberichten 10 januari

Haaglanden, 10-01-2008

Getuigen laffe poging beroving gezocht
Den Haag Een 91-jarige Haagse is woensdagmiddag 9 januari het slachtoffer geworden van een zeer laffe poging om haar te beroven. Omstreeks 15.15 uur belden twee mannen aan bij de woning van de vrouw aan de Ermelostraat. De vrouw, die op vrijdag 4 januari ook al het slachtoffer was geworden van een babbeltruc, deed in eerste instantie de deur niet open en stuurde de mannen weg. Toen de mannen aangaven dat zij het geld terug kwamen brengen, deed zij alsnog de voordeur open. Nadat de mannen binnen waren gelaten, bedreigden ze de vrouw met een mes en sloegen ze haar meerdere malen op haar hoofd en rug, om haar zodoende te dwingen om haar pincode af te geven. Ondanks dit alles gaf de vrouw haar pincode niet af. Nadat de mannen de woning hadden verlaten, sloeg de vrouw alarm. Zij was overstuur en kon geen goed signalement van de verdachten doorgeven. Het slachtoffer werd in haar woning door de GGD onderzocht. De recherche van Bureau Zuiderpark is op zoek naar mensen die informatie hebben die kan helpen de daders van deze laffe daad te vinden. Denkt u dat u belangrijke informatie heeft of heeft u woensdagmiddag wellicht iets gezien in de (omgeving van de) Ermelostraat, neemt u dan op met de recherche van Bureau Zuiderpark via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Vrouw mishandeld na verkeerssituatie
Den Haag Politieagenten troffen woensdagavond 9 januari om 21.45 uur op de Ypenburgse Boslaan een 24-jarige automobiliste uit Den Haag aan die mishandeld was door een andere automobilist. De agenten zagen dat de vrouw in haar auto ter hoogte van de Zomertalinglaan stilstond en dat achter haar een file ontstond. Toen zij de vrouw aanspraken, bleek dat zij door een andere automobilist was geschopt en geslagen. De automobiliste uit Den Haag merkte op de Rijksweg A 13 dat zij een verkeerde afslag had genomen en ging van de snelweg af. Op de Rijswijkse Landingsbaan wilde ze linksaf de Poortweg oprijden. Terwijl zij dit deed, zag zij een auto die van rechts kwam aanrijden over het hoofd. De bestuurder van die auto reageerde erg agressief in de richting van de automobiliste. Beide automobilisten reden in dezelfde richting en op de Ypenburgse Boslaan bracht automobilist zijn auto voor die van de vrouw tot stilstand. Hij opende het portier van de vrouw en mishandelde haar. De vrouw kon het kenteken van de man noteren en gaf dit door aan de agenten. De vrouw had pijn in haar kin, nek en borst. De politie is op zoek naar de agressieve automobilist.

Dure eieren
Den Haag Een groepje jeugd gooide woensdag 9 januari rond 15.45 uur eieren tegen de ruit van een woning aan de Dr. Lelykade. Aan de hand van een goed opgegeven signalement konden politieagenten vier Haagse jongens van 12 en 13 jaar in de omgeving aanhouden. Aan het politiebureau volgde een goed gesprek en een bekeuring voor baldadigheid.

Gevaarlijk grapje
Den Haag Een grapje tussen twee klasgenoten had woensdagmiddag 9 januari bijna ernstige gevolgen. Een 13-jarige Hagenaar werd op de Lange Beestenmarkt voor de grap achterna gezeten door een klasgenoot en rende tussen geparkeerd staande autos door. Toen hij wilde stoppen voor de rijbaan, gleed hij echter uit en viel op het wegdek waar hij werd geraakt door een passerende auto. De jongen werd door de GG&GD vervoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat hij geluk had gehad. Hij hield aan het spelletje slechts een gekneusde arm over. Uit de verklaringen van de jongen en de geschrokken bestuurder van de auto bleek dat de bestuurder niets te verwijten viel.

Henneplucht verraadt verdachte
Den Haag De politie ontdekte woensdag 9 januari rond 12.00 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Frambozenstraat. Henneplucht zette de agenten op het spoor. Een 35-jarige bewoner van het pand werd gearresteerd. In de woning vonden de agenten ook nog een fiets die gestolen bleek te zijn. De kwekerij betrof 175 planten en wat aanverwante artikelen. De politie nam alles in beslag. De verdachte moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Hennep
Den Haag In een woning aan de Rijswijkse Landingsbaan trof de politie woensdag 9 januari een hennepkwekerij aan. De politie had via M een melding gekregen dat in de woning een hennepkwekerij zou zijn. Tijdens het onderzoek bij de woning roken de agenten een henneplucht en zagen zij koolstoffilters. Na overleg met de officier van justitie betraden de agenten om 19.15 uur de woning. Op de zolderetage troffen zij 462 planten aan. Terwijl de agenten in de woning waren, kwam de 33-jarige bewoner thuis. Hij werd aangehouden en de hennepkwekerij werd ontmanteld.

Iets te zwaar beladen
Den Haag Politieagenten troffen 9 januari om 19.15 uur op de Utrechtsebaan een vrachtwagen aan waarvan het achterwiel compleet verdwenen was en de wielbouten afgebroken waren. Al gauw bleek dat de vrachtwagen veel te zwaar beladen was. Omdat de vrachtwagen gevaar opleverde voor het overige verkeer is deze zo snel mogelijk weggehaald. Nadat de wagen gewogen was bleek dat er meer dan 1000 kilo teveel geladen was. De eigenaar van de vrachtwagen, een 34-jarige man uit Den Haag ging met een proces-verbaal en zonder vrachtwagen naar huis.

Fietsendieven in de smiezen
Den Haag Politieagenten in burger gekleed zagen woensdag 9 januari rond 18.45 uur twee mannen allebei een fiets stalen uit een fietsenstalling bij het Centraal Station. De twee Haagse mannen van 32 en 40 jaar liepen met hun aanwinst recht in de armen van de agenten. Na een korte worsteling konden de dieven worden ingerekend.

Meisjes op strooptocht
Leidschendam Vier meisjes in de leeftijd van 14 en 15 jaar allen uit Den Haag hielden 9 januari om 16.15 uur een strooptocht in meerdere winkels in winkelcentrum Leidschenhage. De meisjes namen o.a. snoep en etenswaren mee uit een supermarkt, luchtjes uit een drogisterij, make up en kleding uit een warenhuis en laarzen bij een schoenenwinkel. Medewerkers van de supermarkt vertrouwden het niet toen ze de meisjes zagen rommelen met tassen. Al gauw bleek dat in de tassen meerdere gestolen spullen zaten. De ouders van de minderjarige meisjes zijn in kennis gesteld en hebben de kinderen opgehaald. De politie onderzoekt de zaak verder.

Teveel op
Wassenaar Een 44-jarige automobilist uit Wassenaar reed 9 januari om 23.50 uur wel erg langzaam op de Landscheidingsweg. Politieagenten controleerden de Wassenaarder die reed onder invloed. De man blies aan het bureau 485 ugl. Hij kreeg een tijdelijk rijverbod en ging met een proces-verbaal naar huis.
Een 20- jarige Wassenaarder die op de Landscheidingsweg reed moest blazen en blies 165 ugl. Ook hij ging met en rijverbod en een proces-verbaal naar huis. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Auto-inbreker in de kraag gevat
Rijswijk Een 41-jarige Hagenaar werd donderdagmorgen 10 januari aangehoduen terwijl hij op strooptocht naar autoradios was. Een getuige meldde dat er in een auto was ingebroken op de van Vredenburchweg. Terwijl de agenten onderweg waren, kwam er een tweede melding binnen van een diefstal uit een auto op de Regenbooglaan. In de omgeving van de Steenvoordelaan werd de Hagenaar aangetroffen. De man voldeed aan het opgegeven signalement en stond met een autoradio in de hand. Hierop hielden de agenten hem aan en brachten hem naar het politiebureau. Er bleek in de omgeving van de van Vredenburchweg in meerdere autos te zijn ingebroken. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de aangehouden man bij deze diefstallen.

Fietser slaat jongen
Maasland Een 13-jarige jongen uit Maasland is woensdag 9 januari om 14.00 uur op het fietspad parallel aan de Oostgaag mishandeld door een langkomende fietser.
De jongen liep met zijn klas en zijn lerares op het fietspad toen hij een fietser aan zag komen. Het slachtoffer ging opzij, maar kreeg van de fietser tijdens het passeren een klap op zijn oor. De onbekende man fietste vervolgens verder. De politie onderzoekt de zaak.

Man weigert mee te werken
Naaldwijk De politie hield donderdag 9 januauri om 14.40 uur een 48-jarige man uit De Lier aan omdat hij weigerde mee te werken aan een controle. Een surveillerende motoragent zag de man in een vrachtauto met oplegger rijden met achterop twee shovels die niet vastgebonden waren. De agent gaf op de Burgemeester Elzenweg de bestuurder een teken om hem te volgen. In eerste instantie reed de man achter de motoragent aan, maar na een stukje rijden, sloeg de verdachte linksaf de Veilingweg op. De motoragent zag dit in zijn spiegel gebeuren, en reed weer achter de bestuurder aan. Uiteindelijk volgde de man de motoragent naar een veilige plek om te parkeren, maar weigerde hij om mee te werken. Hij had geen rijbewijs en kentekenbewijs bij zich, en wilde ook niet uitstappen. De man bleef met zijn armen stijf over elkaar achter het stuur zitten. Toen hij bleef weigeren mee te werken, haalde de motoragent hem uit de vrachtauto en hield hem aan. De man is meegenomen naar het politiebureau en heeft een proces-verbaal gekregen.

Betrapt met teveel alcohol op
Delft De politie heeft een 29-jarige man uit Leiden aangehouden voor rijden onder invloed. Een politiesurveillant buiten dienst zag de automobilist donderdag 10 januari om 2.25 uur slingerend rijden op de Kleveringweg en hield de man staande. Gewaarschuwde agenten namen de man de blaastest af en daaruit bleek inderdaad dat hij teveel had gedronken. De man blies 505 ugl, terwijl de limiet in het verkeer op 220 ugl ligt. De man is aangehouden, kreeg tot 8.20 uur s morgens een rijverbod opgelegd en kreeg een proces-verbaal.

Winkeldiefjes op herhaling betrapt
Delft Twee minderjarige winkeldiefjes van 11 en 12 jaar werden woensdagmiddag 9 januari betrapt toen zij voor de tweede keer een jack wilde pikken bij een sportwinkel aan de Troelstralaan. Op dinsdag 8 januari was het de jongens gelukt een jack vanaf een paspop weg te nemen. Een dag later wilden de boefjes dezelfde truc herhalen, maar dit maal werden ze in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. Het gestolen jack van de eerste poging hadden ze nog bij zich en werd teruggegeven aan de eigenaar. De ouders van de jongen werden door de politie op de hoogte gesteld. Vanwege hun jongen leeftijd kreeg de 12-jarige een HALT-verwijzing. Zijn 11-jarige mededader kreeg een Stop-verwijzing voor 12-minners