Gemeente Oisterwijk

gemeentelijk wegmeubilair na jaarwisseling
10-01-2008
Veel schade aan gemeentelijk wegmeubilair na jaarwisseling

Tijdens de dagen rond de jaarwisseling en met name in de nacht van oud- op nieuwjaar, is er veel vernield in de openbare ruimte van de gemeente Oisterwijk. Met name het wegmeubilair moest het ontgelden. In vergelijking met voorgaande jaren is er duidelijk sprake van een toename. Positief is dat de gemeente Oisterwijk geconstateerd heeft dat het vuurwerkafval door de bewoners beter is opgeruimd.

Vuurwerkschade wegmeubilair

Verspreid over de gemeente zijn tientallen afvalbakken en hondenpoepcontainers vernield. Daarnaast zijn op diverse locaties straatnaam- en verkeersborden vernield. Er zijn ook vernielingen aangebracht aan de verkeersregelinstallaties en aan de leuning van de brug over de Voorste Stroom. Bij de Levenskerk is een glasbak beschadigd door vuurwerk. Deze vernielingen zijn grotendeels het gevolg van het moedwillig plaatsen van vuurwerk in of op het wegmeubilair. Een aantal medewerkers van de gemeente is momenteel bezig om de vernielingen zoveel mogelijk te herstellen. Niet alle materialen zijn op voorraad, daarom laat een aantal reparaties langer op zich wachten.

Kosten

De totale kosten van de vernielingen aan het wegmeubilair worden geschat op ongeveer 10.000,-. Daarmee is het jaarbudget voor wegmeubilair in 2008 al voor een groot deel verbruikt. Dit betekent dat de gemeente minder bestaand wegmeubilair kan vervangen en dat zij minder gehoor kan geven aan nieuwe verzoeken van burgers om wegmeubilair te plaatsen.

Meldpunt Buurtbeheer

Mocht u getuige zijn van vernielingen, dan vragen wij u dit te melden aan de gemeente. De gemeente doet vervolgens bij de politie aangifte en zo mogelijk worden de kosten op de daders verhaald.

Vernielingen kunt u melden bij het meldpunt buurtbeheer, telefoonnummer 013-521 14 33 of via het digitale meldingsformulier op www.oisterwijk.nl.

De schade zal zo snel mogelijk worden hersteld.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl