Persbericht stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht, 10-01-2008

Straatroof

UTRECHT Op de Obrechtstraat vond woensdagavond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 39-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 22.50 uur op haar fiets over de Obrechtstraat. Plotseling werd de vrouw op het fietspad door twee onbekende aangesproken. De mannen hielden de vrouw met een wazig verhaal aan de praat en namen in een onbewaakt ogenblik haar tas mee. De verdachten renden met de tas van de vrouw hard weg in de richting Wittevrouwenkade.

Het slachtoffer en een aantal getuigen hebben nog enige tijd achter de verdachten aangezeten maar raakte het spoor kwijt. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Diefstal uit winkel

UTRECHT- Op woensdagmiddag omstreeks 16.50 uur heeft de politie een vrouw aangehouden op verdenking van diefstal.

De 36-jarige vrouw uit Utrecht had aan een winkel aan de Seinedreef goederen meegenomen en ging zonder te betalen naar de uitgang. Hier werd zij door de beveiliging aangehouden. Agenten hebben haar voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt.

Heling

UTRECHT- Surveillerende agenten zagen op woensdagmiddag rond 16.30 uur een 16-jarige jongen uit Utrecht over de Hogenoord fietsen. Van de fiets was het slot vermoedelijk niet in orde.

Toen agenten de jongen aanhielden bleek dit het geval te zijn was. De jongen verklaarde dat hij de fiets een halfjaar geleden in een park te hebben gevonden. Zijn moeder was toen naar nabij gelegen fietsenwinkel gegaan omdat er een sticker van deze winkel op zat. Daar bleek dat de fiets eerder gestolen was maar dat de eigenaar inmiddels een nieuwe had en de fiets niet terug wilde. Hierdoor besloot de jongen de fiets te houden. Zich niet geheel bewust zich schuldig te maken heling. Tegen de jongen is een proces verbaal opgemaakt, zijn fiets is in beslag genomen.

Actievoerders

UTRECHT- De politie heeft op woensdagochtend vijf demonstranten aangehouden die zich op een overkapping van de Jaarbeurs begaven.

Rond 10.50 uur kreeg de politie een melding van een demonstratie bij de Jaarbeurs op de Croeselaan. Daar bleek het te gaan om een groep van Milieudefensie die bezoekers van de vakantiebeurs wilde attenderen op de gevolgen van vliegvakanties. Daarbij maakte ze gebruik van flyers en een spandoek aan de gevel. Op de overkapping bevonden zich eveneens vijf demonstranten, die geen gehoor wilde geven om de overkapping te verlaten. Hierop is een hoogwerker van de brandweer ingezet en zijn de demonstranten, twee mannen van 28 en 30-jaar uit Rhenen, een 36-jarige vrouw uit Amsterdam, een 30-jarige vrouw uit Delft en een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden. Tegen de verdachten is een proces-verbaal opgemaakt.