Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 10-01-2008

Getuigenoproep

VIANEN Een 13-jarig meisje uit Vianen is woensdag 9 januari door een onbekende man bedreigd en korte tijd meegenomen in een bestelbus.

Omstreeks 16.15 uur ontving de politie een melding dat op de Middelwaard, bij een recreatiestrook bij de Lekbrug, een verward meisje zat. Het meisje verklaarde dat zij die middag op de Voorstraat in Vianen was en daarna via de Korte Dijk en Achterstraat naar de Stalstraat fietste. Daar werd ze door een onbekende man aangesproken, bedreigd en meegenomen in een bestelbus. Mogelijk door de paniek, weet het meisje niet wat er verder gebeurd is. Op de Middelwaard kwam ze weer bij haar positieven en ontbrak van de man ieder spoor. Het meisje was niet gewond. Agenten hebben het meisje opgevangen en gehoord. Ook is door forensisch rechercheurs een onderzoek ingesteld op de plaats waar het meisje is aangetroffen.

Wat er precies gebeurd is, is onderwerp van politieonderzoek. De politie houdt donderdag een buurtonderzoek en is op zoek naar getuigen. Hen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met M: 0800-7000.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Op de Weg naar de Poort is een 46-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd woensdagavond om 21.40 uur gecontroleerd omdat het ANPR-apparaat (Automatic Number Plate Recognition) van de verkeerspolitie aansloeg. De man zou nog een vonnis hebben open staan. Toen de agenten de man aanpraken over hun bevindingen, roken ze een alcohollucht. De blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 420 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft zijn openstaande boete betaald.

Nat pak voor inbrekers en agenten

HOUTEN Op de Oud Wulfseweg zijn twee mannen aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Woensdag om 19.25 uur kreeg de politie de melding dat er glasgerinkel was gehoord bij een woning aan de Oud Wulfseweg. Agenten gingen direct ter plaatse en hoorden zelf ook glasgerinkel. Ze zagen twee mannen wegrennen en via een sloot een weiland inrennen. Na een achtervolging werden de twee mannen uit Utrecht en Vleuten, van 21 en 23 jaar oud, aangehouden. In de sloot lag een laptop. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt vermissing 17-jarig meisje

NIEUWEGEIN De politie onderzoekt de vermissing van de 17-jarige Monja Jaganjac uit Nieuwegein. Van haar vermissing is vrijdag 4 januari aangifte gedaan. Monja is donderdagavond 3 januari voor het laatst gezien in haar woning en is met onbekende bestemming vertrokken.

Haar signalement luidt: lengte 1.59 m., blanke huidskleur, bruine ogen, lang donker bruin gekruld haar, schoenmaat 38. Monja draagt een ketting met twee ringen: een strikje met bolletjes en 1 met een steen, oorbellen. Van haar kleding is alleen bekend dat zij laarzen met bont zou kunnen dragen. Een ieder die informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie Nieuwegein, telefoon 0900-8844.