Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barnevelder (15) opgepakt na bedreiging met wapen
Publicatiedatum: 10-1-2008 11:32:50

BARNEVELD - De politie heeft woensdagmiddag een vijftienjarige jongen uit Barneveld opgepakt die ervan verdacht wordt een veertienjarig meisje te hebben bedreigd met een wapen. Het meisje, eveneens afkomstig uit Barneveld, bleek de jongen te kennen. Volgens haar verklaring zou de jongen haar benaderd hebben. Toen zij niet op zijn avances in wilde gaan zou hij haar via een chatprogramma hebben bedreigd. Even later zou hij bij het meisje aan de deur hebben gestaan en op een gegeven moment een pistool of iets wat daarop leek tevoorschijn hebben gehaald. Daarmee zou hij het meisje hebben bedreigd. Gewaarschuwde agenten hielden de jongen later thuis aan. Op zijn slaapkamer werd een wapen aangetroffen dat een neppistool bleek te zijn. Het wapen was echter niet van echt te onderscheiden en valt daarom onder de wapenwetgeving. De Barnevelder is voor onderzoek in verzekering gesteld. Het wapen is in beslag genomen. (08-004614)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto over de kop in Lunteren, twee gewonden (herhaling)
Publicatiedatum: 10-1-2008 11:31:02

N.B. onderstaand bericht is een herhaling van een gisteravond laat geplaats bericht.

LUNTEREN - Bij een ongeval woensdagavond op de Westzoom in Lunteren zijn twee personen gewond geraakt nadat hun auto over de kop was geslagen.

Een 21-jarige Edenaar reed omstreeks 20:30 uur over de Westzoom toen hij vermoedelijk in een bocht de macht over het stuur verloor. Daardoor raakte de auto van de weg en sloeg over de kop. De bestuurder van de auto en zijn bijrijder wisten zelf uit de auto te klimmen. De 21-jarige Edenaar is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, de bijrijder (woonplaats en leeftijd nog onbekend) is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens de politie is er geen alcohol in het spel. De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Westzoom is tijdelijk deels afgesloten voor onderzoek.
(08-004699)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ongevallen Barneveld en Nijkerk (herhaling en update)
Publicatiedatum: 10-1-2008 11:26:08

N.B. onderstaand bericht is een herhaling en een update van een gisteravond laat geplaatst bericht.:

BARNEVELD/NIJKERK - Woensdagavond vonden er in Barneveld en Nijkerk twee ongevallen plaats waarbij in totaal drie mensen gewond zijn geraakt.

Omstreeks 17:45 uur is een 56-jarige man uit Apeldoorn met zijn auto tegen een stilstaande containeraanhanger gereden op de Nieuwe Voorthuizerweg in Nijkerk. Waarschijnlijk zag de man de aanhanger niet en botste hij op de trekstang van de containeraanhanger. De Apeldoorner is bij het ongeval gewond geraakt aan onder meer rug en borst en is overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. In verband met het onderzoek is de Voorthuizerweg afgesloten.

In Barneveld botste omstreeks 18:00 uur een auto door nog onbekende oorzaak op de Renswoudsestraatweg tegen een boom. Daarbij raakten de twee inzittenden van de auto, een 49-jarige vrouw uit Lunteren en haar 9-jarige dochter, gewond. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis maar konden later op de avond na behandeling naar huis. De auto raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd. De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar de toedracht. In verband met het onderzoek is de Renswoudsestraatweg enige tijd afgesloten geweest.
(08-004636 / 004637)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---