Ingezonden persbericht


Nijmegen, 10 januari 2008

Sint Maartenskliniek nummer één in onderzoek naar patiënttevredenheid

Hoe ervaren patiënten de Nederlandse ziekenhuizen? Het tijdschrift GezondNU publiceert deze maand de resultaten uit een onderzoek naar de tevredenheid van patiënten over de zorg en dienstverlening van ziekenhuizen. Met een rapportcijfer van 7,9 behaalt de Sint Maartenskliniek de hoogste score van Nederland, een gedeelde eerste plaats met Sionsberg Dokkum en UMC Utrecht.

Aan het onderzoek werkten vijfduizend patiënten mee. Hun ervaringen met 33 ziekenhuizen zijn representatief voor Nederland. De deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd hun ervaringen met ziekenhuizen op verschillende punten te beoordelen. Naast de medische zorg zijn ook de faciliteiten en klantvriendelijkheid van groot belang.

Naast de eerste plaats op het rapportcijfer behaalt de Sint Maartenskliniek op verschillende onderdelen hoge noteringen. Zo scoort de Maartenskliniek een tweede plaats op 'goede medische reputatie' en een derde plaats wat betreft de 'vriendelijkheid van de artsen'. Ook de sfeer van het ziekenhuis valt in goede smaak: patiënten vinden het gebouw van de Maartenskliniek uitnodigend en de inrichting huiselijk.

De Sint Maartenskliniek is verheugd met de resultaten uit het onderzoek. Patiëntentevredenheid is een van haar vijf doelen. Sinds 2007 meet de Sint Maartenskliniek continu de tevredenheid van de patiënten die behandeld zijn in de kliniek. Daarnaast heeft de Sint Maartenskliniek een tipkaart ingevoerd, onder het motto 'uw tip maakt ons beter'. Dit maakt het mogelijk snel in te spelen op wensen van de patiënten.

Meer informatie over het onderzoek 'Ziekenhuizen onder het mes' is te vinden op de website www.gezondnu.nl.

De Sint Maartenskliniek richt zich als ziekenhuis volledig op de behandeling van houding- en bewegingsaandoeningen. Patiënten kunnen er terecht voor behandeling van aandoeningen volgens de nieuwste bewezen inzichten op het gebied van orthopedie en reumatologie of voor revalidatie na een ziekte, ongeval of hersenletsel. Daarnaast heeft de Sint Maartenskliniek een polikliniek voor pijnbestrijding, een orthopedische spoedeisende hulp, een eigen apotheek en een sportmedisch centrum. Jaarlijks maken 50.000 mensen, uit de regio Nijmegen maar voor een groot deel ook uit de rest van Nederland, gebruik van de diensten van de Sint Maartenskliniek. In 2006 opende de Sint Maartenskliniek een vestiging in Woerden, in samenwerking met het Hofpoortziekenhuis.

Noot voor redacties: