Ingezonden persbericht


LANDesk Software in leiderskwadrant voor PC Life Cycle Configuration Management

LANDesk scoort op compleetheid visie en kundigheid

Eindhoven,10 januari 2008 - LANDesk Software, leverancier van oplossingen voor IT-servicemanagement, is door Gartner geplaatst in het leiderskwadrant van het 'Magic Quadrant' voor 'PC Life Cycle Configuration Management 2007'. Volgens het Gartner-rapport dankt LANDesk zijn positie in dit 'Magic Quadrant' aan zijn succesvolle, complete visie en kundigheid. Bedrijven die in het leiderskwadrant zijn opgenomen, komen het vaakst voor op shortlists van bedrijven. Daarnaast blijven deze bedrijven zichtbaar in de markt en zijn ze succesvol ondanks steeds zwaardere concurrentie.

"We zijn erg tevreden dat Gartner ons wederom in het leiderskwadrant opneemt", zegt John Cooper, President en Chief Executive Officer van Avocent. "We werken hard om LANDesk als zelfstandige divisie te laten groeien. Tegelijkertijd delen al onze divisies technische kennis, wat de synergie tussen onze producten versterkt. We streven ernaar onze visie en leiderschapspositie nog verder te verbeteren."

Om in aanmerking te komen voor een plaats in het 'Magic Quadrant' voor PC Life Cycle Configuration Management 2007, moeten de oplossingen van de leveranciers minimaal de volgende opties bevatten: inventarisatie- of zoekfunctie, softwaredistributie, patchmanagement en inzetbaarheid van besturingssystemen. Daarnaast moeten de oplossingen over minimaal drie van de volgende opties beschikken: protocolbeheer, data/settings-migratie, softwarepakketten met conflict resolution, softwaregebruik, bediening op afstand, configuratiebeheer voor beveiliging, applicatievirtualisatie en applicatie-streaming.

LANDesk loopt al ruim 20 jaar voorop als het gaat om innovatie, onderscheidende producten en leiderschap. Het bedrijf heeft een goede positie door zijn stabiele groei in een snelgroeiende markt. De organisatie was in 1993 met de eerste geïntegreerde beheeroplossing voor deployed systemen pionier op het gebied van desktopmanagement. In 2004 was LANDesk voorloper in systeemconvergentie en beveiligingsbeheer. Tegenwoordig loopt LANDesk voorop in de markt met de convergentie van systemen en beveiligingsbeheer met procesmanagement.

Het rapport over het 'Magic Quadrant' voor PC Life Cycle Configuration Management 2007 werd op 21 december 2007 gepubliceerd en is geschreven door Terrence Cosgrove en Ronni Colville.

###

Over LANDesk Software
LANDesk Software, onderdeel van Avocent, is leverancier van configuratie- en beveiligingsbeheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur. Het bedrijf helpt duizenden organisaties bij de eenvoudige inzet en het gebruik van end-to-end beheeroplossingen. LANDesk Software heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City in Utah (Verenigde Staten) en vestigingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie: www.landesk.com

Over Avocent Corporation
Avocent Corporation (Nasdaq: AVCT) biedt oplossingen voor IT- en infrastructuurbeheer, waarmee bedrijven kosten kunnen besparen en het beheer van complexe IT-omgevingen kunnen vereenvoudigen en centraliseren. Voor meer informatie: www.avocent.com

Noot voor de redactie /