Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 10-01-2008

Aanrijding auto en paard
PESSE Woensdagmiddag is een aanrijding geweest tussen een paard en een personenauto geweest aan de Dorpsstraat. Het voertuig was aan de voorzijde volledig ingedeukt. Het paard was ontsnapt in Pesse en na de aanrijding sloeg hij wederom op hol. Het paard was in shock en moest direct worden geopereerd aan de verwondingen. Het voertuig van de 22-jarige bestuurder uit Beilen moest worden afgesleept. Er raakten geen personen gewond.(BPS 08-102784)

Politie zoekt getuigen van aanrijding met trekker RUINEN De politie zoekt getuigen van een aanrijding die 7 januari rond 18.00 uur aan de Meppelerweg heeft plaatsgevonden. Een 71-jarige bestuurster uit Ruinen verklaarde dat ze maandagavond met haar auto tegen een trekker met oplegger zou zijn gebotst. Ze reed over de Meppelerweg in de richting van Ruinen. In de bocht kwam haar een trekker tegemoet en ondanks dat zij zoveel mogelijk rechts hield, heeft de trekker of de aanhanger haar auto geraakt. Het gevolg was onder andere een lekke band en een ingedeukt portier. De trekker is doorgereden. Graag komen wij in contact in met de bestuurder of getuigen van de aanrijding.(BPS 08-102506)

Auto tegen boom
HIJKEN Donderdagmorgen rond 7.00 uur raakte een 22-jarige man uit Hijken betrokken bij een aanrijding aan de Halerweg. Door nog onbekende oorzaak kwam hij in de linkerberm terecht en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De auto raakte total loss. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.(BPS 08-102556)

Aanrijding vier autos
EMMEN Woensdagmiddag raakten vier autos betrokken bij een aanijding op de kruising Hondsrugweg/Noordbargerstraat. Een 44-jarige bestuurder uit Lelystad reed op de Hondsrugweg in de richting van het centrum en was even afgeleid. Hierdoor botste hij tegen een auto die voor hem stilstond. Nog twee andere autos botsten hier weer achterop. Twee mensen klaagden over hun nek; één ervan is naar het ziekenhuis gebracht.(BPS 08-102700)

Motorrijder onder uit
LEUTINGEWOLDE Een 33-jarige vrouw uit Groningen raakte woensdagmiddag gewond na een ongeval aan de Ring. Zij kreeg haar eerste motorrijles en raakte in de berm. Uiteindelijk belandde ze in een droge sloot en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.(BPS 08-102720)

Fietsendieven aangehouden
ASSEN Een getuige zag donderdagmiddag twee jongens aan de Torenlaan lopen met een fiets onder de arm. Hij belde de politie en die ging polshoogte nemen. De twee 21-jarige jongens uit Assen zijn aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.
(BPS 08-102708)

Trekker gestolen
EMMEN Woensdagmorgen is aangifte gedaan van diefstal van een tractor aan de Bokslootdwarsweg. De tractor is weggenomen tussen 8 januari 16.15 uur en 9 januari 7.00 uur. Het gaat om een blauwe trekker van het merk Ford. De waarde is ongeveer 8000,-. De eigenaar deed aangifte.(BPS 08-102598)

Inbraak in kantine
HOOGEVEEN In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een kantine aan de Tilber. Er is onder meer geluidsapparatuur ontvreemd. De eigenaar deed aangifte. (BPS 08-102577)
Winkeldieven aangehouden
EMMEN De politie heeft woensdagmiddag drie mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het gaat om een man van 24 (woonplaats nog onbekend), 28 jaar oud uit Schoonebeek en 50 jaar oud uit Emmen. Zij worden verdacht van diefstal van drie jassen bij een winkel aan de Noorderstraat. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.(BPS 08-102670) COEVORDEN Woensdagmiddag is een 14-jarig meisje uit Laar aangehouden op verdenking van diefstal van etenswaren uit een winkel aan de Van Heutzsingel. Na verhoor mocht het meisje naar huis. Zij gaat het Halt-traject in. (BPS 08-102701)

Aanhouding wegens bedreiging en mishandeling
ZUIDLAREN Agenten hebben woensdagmiddag twee jongens van 13 jaar oud uit Zuidlaren aangehouden. Ze zouden een 15-jarige jongen uit Zuidlaren hebben bedreigd en mishandeld. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.(BPS 08-102709)

Binnenbrand met veel schade
EMMEN Woensdagmiddag is brand uitgebroken in een woning aan de Emmensstraat. Het ging om een binnenbrand met als gevolg veel rook- en waterschade. De bewoners was niet thuis op het moment van de brand. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.(BPS 08-102756)

Bouwvakker valt van steiger
ASSEN Woensdagmiddag kwam een 49-jarige bouwvakker uit Assen ten val. Hij viel van een steiger aan de Prinses Irenestraat. De man is met rug-, nek- en inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.(BPS 08-102760)

Politie controleert in verkeer
BEILEN Tijdens een verkeerscontrole aan de Ettenstraat is van tien bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.(BPS 08-102858)
UFFELTE Een 22-jarige bestuurder uit Uffelte is woensdagmiddag staande gehouden aan de Ettenstraat. Na correctie reed 119 km/uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De jongeman is een beginnend bestuurder die door deze actie zijn rijbewijs kwijt raakt. (BPS 08-102797)

De woordvoering wordt gedaan door Ramona Venema, Bureau Communicatie Politie Drenthe. Telefoon 0592-451280.