Persberichten Binnensticht, 11.20 uur

Utrecht, 10-01-2008

Auto op zijn kop te water

DE BILT Op dinsdag 8 januari werd een auto in een sloot aangetroffen. Het voertuig bleek van diefstal afkomstig te zijn.

Op dinsdagavond rond 19.35 uur kreeg de politie de melding dat op de Bisschopsweg een auto in de sloot zou liggen. Ter plaatse troffen agenten een auto op zijn kop in de sloot aan. Omdat niet duidelijk was of er zich nog personen in de auto bevonden, ging een agent te water. Hij trof geen mensen in de auto aan.

Om zeker te stellen dat niet eventuele slachtoffers nog in de sloot lagen, kwam een duikploeg van de brandweer ter plaatse. Ook de duikers troffen niemand aan.

Bij navraag bij de meldkamer bleek dat de auto in een andere regio (Noord- en Oost-Gelderland) was gestolen. In de auto werden vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. Het voertuig is voor nader onderzoek met een sleepwagen veiliggesteld.

Snelheidscontrole

GROENEKAN De politie heeft op woensdag 9 januari van 09.00 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole op de Koningin Wilhelminaweg gehouden. Van 782 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 113 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 86 km/u.