Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Lotto lanceert nieuw Toto-spel: Wedstrijd van de Week

Rijswijk, 10 januari 2008 - De Lotto introduceert vandaag een nieuw Toto-spel "Wedstrijd van de Week". Bij Toto voorspel je de voetbalwedstrijden. Met het nieuwe Toto-spel kun je de uitslag voorspellen van de belangrijkste wedstrijd uit de Nederlandse eredivisie van de komende week. Dit weekeinde is het de wedstrijd Feyenoord - PSV. Op www.toto.nl, bij de vaste Toto-verkooppunten en bij de Toto-terminals in De Kuip kun je de hoogte van je inleg bepalen en meteen bekijken wat de uitbetaling is bij een bepaalde uitslag.

De Lotto, waar Toto een onderdeel van is, verdient al ruim 45 jaar geld voor de sport én andere goede doelen in Nederland. Dit doet De Lotto door het organiseren van de kansspelen Lotto, Krasloten en Toto. Met de Toto-gelden is bijvoorbeeld sport- en evenemententerrein Papendal gebouwd.

"Toto was het eerste product van De Lotto bij haar oprichting in 1961. Destijds startte het spel in samenwerking met de KNVB. Voetbal is Toto en Toto is voetbal," aldus Hans Schraders algemeen directeur De Lotto. "Door de lancering van het nieuwe Toto-spel "Wedstrijd van de Week" benadrukken we onze jarenlange relatie met voetbal."

Op www.toto.nl is te zien dat Toto nog verder vernieuwd is. Het uiterlijk is verfrist met een nieuw logo en een nieuwe pay off 'Toto daagt je uit'. Op de nieuwe site kan iedereen direct meespelen en uitslagen volgen.

De Lotto is in gesprek met diverse partners binnen de voetbalwereld en met de handelspartners, waaronder Primera, om voetbal en Toto meer onder de aandacht te krijgen. Toto moet weer zichtbaar worden. Doelstelling is om binnen 3 à 5 jaar te groeien van 50.000 naar 300.000 Toto-spelers," aldus Hans Schraders.

Uiteindelijk doel van De Lotto is om via de extra opbrengsten van Toto meer geld uit te kunnen keren aan de Nederlandse sport. Om de sport in Nederland op een nog hoger niveau te krijgen, is meer geld nodig. Daar gaat De Lotto haar best voor doen, door het aanbieden van nieuwe producten zoals de Wedstrijd van de Week. De Toto-afdracht aan sport neemt in 2008 evenredig toe met haar omzetgroei.


- Einde -

Over De Lotto
De Lotto verdient al ruim 45 jaar geld voor de sport én andere goede doelen in Nederland. De Lotto organiseert hiervoor de kansspelen Lotto, Krasloten en Toto. Uit de opbrengsten van deze producten heeft de Lotto al ruim ¤ 1,1 miljard afgedragen aan de sport. Daarmee maakt De Lotto topsport, breedtesport en amateursport in Nederland mogelijk. Daarnaast levert De Lotto geldelijke bijdragen aan goede doelen in Nederland op het gebied van welzijn, cultuur en gezondheid, zoals het Oranjefonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Astmafonds en KWF Kankerbestrijding.

Noot voor de Redactie:
(