Ingezonden persbericht


Persbericht

Parallels Server bèta beschikbaar voor servers met Windows, Linux en Mac OS X

Toonaangevende leverancier van container- en desktopvirtualisatie voegt hypervisor servertechnologie toe aan productportfolio

Renton, Washington, 10 januari 2008 - SWsoft (binnenkort bekend als Parallels) introduceert de bèta-versie van Parallels Server, een op hypervisor-gebaseerde oplossing voor servervirtualisatie. Parallels Server is de eerste virtualisatieoplossing die ontworpen is voor gebruik op Apple hardware, zoals Mac Pros en Xserves, en de eerste waarmee meerdere kopieën van Mac OS X Server v10.5 Leopard kunnen worden gedraaid op een enkele Apple computer. Parallels Server draait ook op elke x86 of 64-bit Windows- of Linux-gebaseerde server.

Parallels Server kan worden geïnstalleerd met behulp van de Parallels 'lightweight' hypervisor, waarbinnen virtuele machines draaien analoog aan het primaire besturingssysteem, of 'bare metal', waarbij virtuele machines onafhankelijk draaien, zonder een 'host'-besturingssyteem nodig te hebben om goed te functioneren. Tijdens de installatie kunnen gebruikers kiezen om Parallels Server te laden in de lightweight hypervisor- danwel bare-metal-modus. Parallels Server is het enige virtualisatieproduct dat gebruikers de flexibiliteit biedt om deze keuze te maken tijdens de installatie.

De software ondersteunt elke combinatie van ruim 50 verschillende gast-besturingssystemen, zoals Windows Server 2003, Windows Server 2008 'Longhorn', Red Hat Linux, SUSE Enterprise Linux en Sun Solaris; gelijktijdig in geïsoleerde virtuele machines. Klanten die Parallels Server draaien op Apple hardware hebben nu ook als eerste de optie om Mac OS X Server te draaien in een virtuele machine.

Parallels Server is het eerste servervirtualisatieproduct dat specifiek is ontworpen voor het MKB en afdelingen van grote organisaties, met behoefte aan oplossingen die eenvoudiger zijn in beheer en implementatie. Het is een ideale oplossing voor serverconsolidatie die kan bijdragen aan een flinke reductie van uitgaven aan hardware en beheer en die ook het back-end IT-beheer vereenvoudigt.

Parallels Server is tevens de eerste oplossing die experimentele ondersteuning biedt voor Intel's tweede generatie virtualisatietechnologie, Intel Virtualization Technology for Directed I/O (Intel VT-d). Door volledige optimalisatie voor hardware-enabled virtualisatietechnologieën zoals Intel VT-d, biedt Parallels Server niet alleen hoge prestaties en betrouwbaarheid, maar ook de mogelijkheid om hardwarebronnen - zoals een tweede grafische kaart of netwerkkaart - toe te wijzen aan een virtuele machine.

Voortzetting toonaangevende positie binnen de Mac-markt SWsoft's Parallels Server is de eerste softwareoplossing voor servervirtualisatie op Intel-gebaseerde Apple hardware die Mac OS X Server ondersteunt, inclusief Apple's nieuwe Xserve en Mac Pro reeksen, die op 8 januari werden aangekondigd. Met Parallels Server kunnen Mac OS X Server-beheerders belangrijke, standaard workloads, zoals SQL Server en Exchange Server, draaien gelijktijdig met hun Mac OS X Server-applicaties.

Dit product is ook als eerste in staat Mac OS X Server te draaien in een virtuele machine. Hierdoor kunnen gebruikers 'sandboxed' Mac OS X Server virtuele machines creëren, waarin ze patches en nieuwe software kunnen testen en kunnen experimenteren met nieuwe Apple hardwareconfiguraties, zonder een productieserver te onderbreken.

In combinatie met Parallels Desktop for Mac, de onderscheiden oplossing voor desktopvirtualisatie, biedt Parallels Server bedrijven een unieke mogelijkheid om te standaardiseren op Apple desktop- en serverhardware zonder de toegang tot applicaties die geschreven zijn voor andere besturingssystemen te verliezen.

Integratie met SWsoft Virtuozzo Containers en tools Parallels Server voegt zich bij SWsoft's Virtuozzo als een extra SWsoft servervirtualisatietechnologie. De onderneming zal binnenkort haar tools voor virtualisatiebeheer uitbreiden zodat zowel Virtuozzo Containers als Parallels virtuele machines met een oplossing kunnen worden beheerd.

"Honderdduizenden klanten gebruiken Parallels virtualisatietechnologie in hun bedrijf of thuis om optimaal te profiteren van hun Windows, Mac en Linux desktopcomputers en applicaties", aldus Serguei Beloussov, CEO bij SWsoft. "De lancering van Parallels Server bèta is een belangrijke stap in het realiseren van onze 'Optimized Computing'-visie voor servers en desktops over heterogene platformen."

De belangrijkste kenmerken van Parallels Server bèta omvatten:
· De mogelijkheid om elke combinatie van ruim 50 verschillende x86 en x64 gast-besturingssystemen te draaien in veilige, goed presterende virtuele machines, plus de optie om virtuele machines te draaien in een 'headless' modus via een 'bare metal' hypervisor.
· Parallels Server is de eerste oplossing die gelijktijdig meerdere kopieën van Mac OS X Server, Windows Server en Linux kan draaien op dezelfde Xserve.
· Door het draaien van Parallels Server op Apple hardware kunnen gebruikers voor het eerst Mac OS X Server draaien in een virtuele machine.
· Remote control van de virtuele machines via de Parallels Management Console.
· Ondersteuning van maximaal 64Gb aan RAM op de host computer.
· Volledige ondersteuning voor x64 primaire en gast besturingssystemen, evenals een 2-weg SMP (symmetric multiprocessing) in virtuele machines. De uiteindelijke versie zal maximaal 4-weg SMP ondersteunen.
· Toegang voor meerdere gebruikers tot dezelfde virtuele machine.
· Ondersteuning voor ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) in virtuele machines.
· Volledig open en scriptable APIs voor beheer op maat.
· Volledige ondersteuning voor Intel VT-x en experimentele ondersteuning voor Intel VT-d.


Deelname aan bèta-programma
Parallels Server ondergaat op dit moment bèta-tests door individuen en de onderneming accepteert inschrijvingen voor nieuwe bèta-testers. Voor details over deelname: www.parallels.com/support/beta

Over SWsoft
SWsoft (binnenkort bekend als Parallels) is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie waarmee consumenten, bedrijven en service providers hun gebruik van technologie kunnen optimaliseren. De software van de onderneming wordt gebruikt door 700.000 klanten in 125 landen. De productlijn van SWsoft wordt onder andere gevormd door Virtuozzo Containers - de meest gebruikte software voor besturingssysteemvirtualisatie, Parallels Desktop - het meest gebruikte product voor desktopvirtualisatie en Plesk - het meest gebruikte server control panel. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Ingezonden persbericht