Ingezonden persbericht


Persinformatie

10 januari 2008

Plastisch chirurgen vestigen zich uitsluitend in Bronovo en 't Lange Land Ziekenhuis: uitbreiding Bronovo Hand- en polscentrum

Vanaf 1 januari 2008 heeft de maatschap Plastische, reconstructieve en handchirurgie na ruim 20 jaar afscheid genomen van het Rode Kruis Ziekenhuis (HagaZiekenhuis). De gehele maatschap, die bestaat uit de heren R.E.F. Huijgen, J.E. Sluimers en L.T. Tan en mevrouw dr. J. Zguricas, is vanaf deze datum uitsluitend gevestigd in het Haagse Bronovo en 't Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer.

Met deze stap investeren beide ziekenhuizen naast algemeen plastische chirurgie in handchirurgie (Bronovo Hand- en polscentrum), mammareconstructie (samenwerking met het LUMC) en aangezichts- chirurgie (tumoren, huid- en hoofdhalsreconstructies e.d.) en bieden zij ruimte aan kwalitatieve topzorg op dit gebied. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens tot verbetering van de continuïteit, her- kenbare structuren en hechtere samenwerking en zal de - onaanvaardbare - wachttijd voor patiënten met niet acute problematiek worden verkort en zal er meer tevredenheid onder de patiënten ontstaan.

Bronovo Hand- en polscentrum:
Van juiste diagnose tot deskundige behandeling en nabehandeling Bronovo Hand- en polscentrum is gespecialiseerd in acute en ernstige letsels en aandoeningen van de hand en behandelt patiënten met handletsel, zoals luxaties, gebroken vingers, overbelasting van de hand, ontstekingen, reuma, artrose, de Ziekte van Dupuytren en polsproblematiek. Bronovo Hand- en polscentrum biedt 24 uur per dag, zeven dagen per week gespecialiseerde opvang voor acuut en ernstig handletsel, ondersteund door een multidisciplinair team bestaande uit de plastisch handchirurgen, algemeen chirurgen, orthopeden, röntgenologen, handtherapeut, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Het centrum draagt bij aan kwaliteitsverbetering van de behandelingen, doordat mensen met een specifiek probleem op een plaats terechtkomen waar kennis en expertise aanwezig is. Wanneer patiënten bij de Spoedeisende Hulp van Bronovo komen en er sprake is van acuut en ernstig handletsel heeft de SEH-arts voor een juiste diagnose en behandeling altijd contact en overleg met een van de plastisch chirurgen en vindt indien noodzakelijk verwijzing plaats. In het vervolgtraject kijkt het multidisciplinaire team van Bronovo Hand- en polscentrum met elkaar naar het probleem en overlegt over de beste aanpak.
Ook in het geval van niet acuut ernstig handletsel kunnen patiënten bij Bronovo Hand- en polscentrum terecht voor een snelle diagnose en behandeling. In alle gevallen komt de patiënt met zijn of haar klacht direct op de juiste plaats en bespaart dit extra bezoek aan het ziekenhuis.

Nadere inlichting voor de redactie:
Stichting Bronovo-Nebo, afdeling Communicatie, Mariëtte van Wijk; Tel:(070) 312 47 42 / E-mail: mvwijk@bronovo.nl

---- --