Persberichten Rijn & Venen, 11.55 uur

Utrecht, 10-01-2008

Twee fietsers botsen MAARSSEN Op het fietspad van de wijk Spechtenkamp naar Zebraspoor zijn woensdag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Omstreeks 16.10 uur zag een 54-jarige fietsster uit Maarssen dat er een meisje met hoge snelheid van links kwam aanfietsen. De twee konden elkaar niet meer onwijken en botsten. De vrouw kwam ten val en het meisje fietste door. De vrouw had heupletsel en is met de ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Personen die weten wie het meisje was, wordt verzocht te bellen met de politie Maarssen, via tel: 0900-8844.

Nepwapen WOERDEN Op de Anthonie van Dijckstraat is woensdag 9 januari een 18-jarige man uit Vleuten aangehouden. De politie kreeg omstreeks 15.55 uur een melding van een getuige. Die had gezien dat de jongen een wapen aan zijn vrienden had laten zien. De politie nam poolshoogte en vroeg aan de Vleutenaar om zijn zakken te legen. Er kwam een speelgoedpistool uit zijn broeksband. Omdat het ding op een echt wapen leek, is de jongen aangehouden. Zijn speelgoed is in beslag genomen.

Verkeersongeval MAARSSEN- Aan de Safariweg heeft op woensdagavond omstreeks 18.20 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee automobilisten.

Een 29-jarige vrouw uit Utrecht reed over de Safariweg, uit de richting Bisonspoor, in de richting van de Ruimteweg. Bij het groene licht reed zij het kruispunt op. Tegelijkertijd reed over de Verbindingsweg, komende uit de richting van Vleuten en in de richting Maarssen-Dorp, een 61-jarige man uit Utrecht, bij rood licht het kruispunt op. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw is met letsel aan haar nek en been overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis.

Echtpaar aangereden HARMELEN- Op woensdag werd een echtpaar aangereden door een automobiliste.

Omstreeks 17.30 uur kwam een echtpaar net van een nieuwjaarsreceptie af en wilde de Dorpsstraat lopend oversteken. Kennelijk hadden zijn niet in de gaten dat hier net een 72-jarige een automobiliste uit Harmelen kwam aanrijden. Het echtpaar werd geschept en 10 meter verder kwamen zij weer op het wegdek terecht. De 83-jarige vrouw uit De Meern werd met erstige botbreuken vervoerd naar het ziekenhuis. De 81-jarige man liep o.a. een hoofdwond op en werd ook vervoerd naar het ziekenhuis.