Politie Gelderland-Midden

Beveiliger mishandeld na ontdekking inbraak

Publicatiedatum: 10-1-2008 11:55:38

EDE - Een twintigjarige beveiligingsmedewerker heeft woensdagavond bij de Edese politie aangifte gedaan van onder meer mishandeling na de ontdekking van een inbraak. Daarbij had hij een verdachte aangetroffen die met de beveiliger op de vuist was gegaan en had weten te ontkomen.

De beveiliger stelde een onderzoek in naar aanleiding van een inbraakmelding bij een bedrijfspand aan de Bovenbuurtweg. Daar zou ook een verdachte met een computer zijn weggefietst volgens een getuige. Kort na de melding zag de beveiligingsmedewerker op de Edeseweg een man fietsen die aan het signalement voldeed. Bovendien bleek de man een computer achterop zijn fiets te hebben. In een poging de fiets aan te houden kwam het tot enkele schermutselingen waarbij de beveiliger lichte verwondingen opliep. De verdachte man had te voet weten te ontkomen maar moest zijn fiets en de buit achterlaten. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren. Met name een nog onbekende man met een hond, die de verdachte man kort na de inbraak zou hebben zien wegfietsen. De verdachte man zou ongeveer
1.90 m lang zijn en blond stekeltjeshaar hebben. Verder zou hij een lichtkleurig T-shirt gedragen hebben. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Edese politie via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(08-004743)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---