Stadsdeel Zeeburg

HORECA1 nu ook in stadsdeel Zeeburg

Eén online formulier voor horecavergunningen

10 januari 2008
Als eerste gemeente in Nederland is Amsterdam gestart met Horeca1: een nieuwe online procedure voor het aanvragen van vergunningen en ontheffingen in de horeca. Met Horeca1 hoeft de ondernemer nog maar één keer zijn gegevens te verstrekken om meerdere vergunningen tegelijk aan te vragen. Inmiddels is HORECA1 ook te gebruiken voor ondernemers in stadsdeel Zeeburg.

Starten in de horeca

Ondernemers in de horeca hebben te maken met ingewikkelde regelgeving. Een horecagelegenheid moet aan vele eisen voldoen en de eigenaar heeft vaak meer dan één vergunning nodig. Vooral voor een beginnende horecaondernemer is het een hele klus om te achterhalen welke vergunningen en ontheffingen nodig zijn. Daarnaast moeten ondernemers voor verschillende vergunningen vaak dezelfde informatie verstrekken.

De rol van de gemeente

Economische Zaken, gemeente Amsterdam (EZ) ontwikkelt continu initiatieven om het ondernemersklimaat in Amsterdam verbeteren. Onder andere met projecten die gericht zijn op vermindering van de administratieve lasten voor de ondernemer. Met het project HORECA1 zet EZ zich in om de aanvraagprocedures voor horecaondernemers eenvoudiger te maken.

Het beste digitale project van Europa in 2007

In september 2007 werden de inspanningen van EZ beloond. HORECA1 won in Lissabon de Europese eGovernment Award 2007 in de categorie 'Better public services for growth and jobs'. De Europese eGovernment Awards wordt georganiseerd door de Europese Unie ter bevordering van eGovernment-projecten. Dit zijn dienstverlenende, digitale projecten, opgezet door de overheid. Deze projecten verbeteren het gemak en de efficiency voor burgers en ondernemers. Ook moeten ze de publieke sector toegankelijker maken.

Hoe werkt HORECA1?

Met HORECA1 hoeft de ondernemer nog maar één keer zijn gegevens te verstrekken om meerdere vergunningen tegelijk aan te vragen.
* Stap 1: de ondernemer beantwoordt online een aantal relevante vragen. Hieruit volgt een overzicht op maat: welke vergunningen zijn nodig en waar kan men deze aanvragen?

* Stap 2: vervolgens kan de ondernemer met een online formulier meerdere gemeentelijke vergunningen in één keer aanvragen.

Ga naar het HORECA1 formulier.

Let op!

Op dit moment kan het HORECA1 formulier alleen gebruikt worden bij het starten of overnemen van een horecaonderneming. Voor het verlengen van vergunningen is het formulier nog niet geschikt. Hiervoor kunt u bij het stadsdeel terecht.