Ingezonden persbericht


Autogerelateerde zoektermen populairst op Marktplaats.nl in 2007

Marktplaats.nl Top 10 zoektermen van 2007 gedomineerd door automerken en -types

Emmeloord, 10 januari 2008 - Automerken en -types zijn de populairste zoektermen van 2007 op Marktplaats.nl. Dit blijkt uit de opgestelde Top 10 van meest gebruikte zoektermen op de populaire handelssite van Nederland over vorig jaar. De groep Auto's is één van de best bezochte rubrieken op Marktplaats.nl met maandelijks ruim 1 miljoen unieke bezoekers' en fungeert voor veel Nederlanders als het startpunt voor de zoektocht naar een occasion. De zoekterm 'gratis' scoort in Nederland traditiegetrouw ook hoog. Huisraad en speelgoed gerelateerde zoektermen sluiten de rij.

Top 10 zoektermen 2007:


1. Golf 6. Velgen


2. Gratis 7. Cabrio


3. BMW 8. Diesel


4. Mercedes 9. Kast


5. Opel 10. Lego

Het grote aantal maandelijkse bezoekers heeft een aanzienlijke invloed op de aanbodzijde van de autorubriek op Marktplaats.nl. "Het aanbieden van occasions op Marktplaats.nl is al lang niet meer alleen een aangelegenheid voor particulieren en handelaren", aldus Kiliaan Toorenaar, commercieel directeur eBay.nl & Marktplaats.nl. "Ook merkdealers ontdekken in toenemende mate het potentieel van Marktplaats.nl als platform voor het aanbieden van haar tweedehands auto's."

Momenteel staan er ruim 100.000 auto's op de site. De groep Auto's van Marktplaats.nl kent een groot en dagelijks vernieuwd aanbod occasions in zowel het budget-, midden- als het luxesegment. Dagelijks worden er meer dan 4000 nieuwe advertenties in de autorubriek van Marktplaats.nl geplaatst.

_______________

' STIR oktober 2007

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 210.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.