Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 9 januari 2008

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Andreas Schelfhoutrade 13, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Dorpsstraat 133, garagegevel wijzigen.

Jan van Kanrede 109, woning uitbreiden.

Amsteldiep 57, bedrijfspand uitbreiden.

Fascinatio Boulevard NK10, bedrijfspand bouwen.

Hollandsch Diep 57-69, hekwerk plaatsen.

Binnenhof 35, woning achterzijde uitbreiden.

Brucknerstraat 51, dakkapel vernieuwen.

Balearen 32, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Kanaalweg 59, opslagloods bouwen.

Dorpsstraat 217, achtergevel wijzigen.

De Linie 2, gezondheidscentrum uitbreiden.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Buitenhof 28, woning zijkant uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van donderdag 10 januari 2008, gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN EN SLOOPVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 12 december 2007:

Rijndal 84, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Sint Laurensbaai 37, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Breedspoor 76, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Verzenddatum 17 december 2007:

Bachstraat 79, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Schubertstraat 36, raam zijgevel plaatsen.

Verzenddatum 18 december 2007:

Poortmolen 121, orthopsychiatrisch centrum uitbreiden.

Fascinatio Boulevard NK4, trafo- en containerruimte bouwen.

Verzenddatum 19 december 2007:

Brahmsstraat 53, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Dongedal 11, berging aan garage bouwen.

Max Havelaarburg 17, dakkapellen aanbrengen.

Max Havelaarburg 19, dakkapellen aanbrengen.

Max Havelaarburg 61, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Max Havelaarburg 63, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Max Havelaarburg 65, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Verzenddatum 02-01-2008:

Karekietstraat 4, zeil verwijderen (sloopvergunning).

Andreas Schelfhoutrade 13, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Kompasstraat 3, zeil verwijderen (sloopvergunning).

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Bouw centrum voor orthopsychiaterie aan de Poortmolen nr. 121

Vrijstelling ex artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het plan van Bavo Europoort, Westersingel 93, 3015 LC Rotterdam, voor de bouw van een centrum voor orthopsychiatrie aan de Poortmolen 121 op een gedeelte van het bij de huidige accommodaties be­horende parkeerterrein is in strijd met het ter plaatse geldende be­stem­mingsplan "Voor­schriften bestemmings­plan Schenkel-Noord Herziening I". Het college heeft op 18 december 2007, met gebruikmaking van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling van dit bestemmingsplan verleend. Tegen het verlenen van deze vrijstelling kan bezwaar worden inge­diend. Meer hierover leest u onder bouwvergunning.

Bouwvergunning

Op 18 december 2007 heeft het college vervolgens besloten voor de bouw van dit centrum voor orthopsychiatrie bouwvergunning te verlenen. De verzenddatum van de bouwver­gunning is 19 december 2007. Indien u meent door de bouwvergunning (en/of de vrijstelling) in uw be­lang te zijn getroffen, kunt u daartegen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wet­houders. Volgens de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde be­zwaar­schrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Het be­zwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wet­houders. Het indienen van een bezwaar­schrift heeft geen schorsende werking.

Indien onverwijlde spoed dit vereist kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij bur­ge­meester en wethouders hebben ingediend, aan de Voorzie­ningen­rechter van de Arron­dis­se­ments­recht­bank te Rotterdam, sector bestuursrechtspraak, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam vragen een voorlopige voorziening uit te spreken. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voorbereidingsbesluit - artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (Wooncomplex Moordrecht).

Het college maakt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 18 december 2007 heeft besloten te verklaren dat een herziening van het bestemmingsplan "Schollevaart" wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit), zoals aangegeven op de bij het besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening.

Deze herziening heeft betrekking op het perceel Vincent van Goghrade, Johan Jongkindrade en de Willem Marisrade. De bestaande Moordrechtflat wordt uitgebreid met 136 seniorenwoningen en

2600 m² zorg- en serviceruimten. Om deze bebouwing mogelijk te maken is het ver­lenen van een vrij­stelling, als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, noodzakelijk.

Het voorbereidingsbesluit besluit treedt in werking met ingang van 10 januari 2008 en heeft een werkingsduur van een jaar.

Genoemd raadsbesluit met bijbehorende tekening ligt met ingang van donderdag, 10 januari 2008 gedurende 6 weken op werkdagen voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum van het ge­meen­tehuis. Het raadsbesluit met bijbehorende tekening kunt u ook raadplegen door te klikken op raadsbesluit.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om binnen 6 weken, na de dag van deze bekendmaking, tegen dit besluit bij de raad van deze gemeente een bezwaarschrift in te dienen.

Het bezwaarschrift moet zijn gericht aan de raad van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Indiening van een bezwaarschrift betekent niet dat de werking van het voorbereidingsbesluit wordt uit­ge­steld.

Indien onverwijlde spoed dat vereist is het ook mogelijk om een ver­zoek om een voorlopige voorzie­ning (schorsing van het besluit ) in te dienen bij de Voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Post­bus 50951, 3007 BM Rotterdam. Voor het in behandeling nemen van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, besloten het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 21 december 2007 (datum besluit 21 december 2007):

kentekennummer 01-TX-TV voor mevrouw J. Hartmans-Meijer Beemsterhoek 172.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Verordening gemeentelijke tarieven

Het college maakt bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 december 2007 de volgende verordeningen heeft vastgesteld:

nummer

81/b-I

Verordening onroerende-zaakbelastingen 2008;

nummer

81/b-II

Verordening afvalstoffenheffing 2008;

nummer

81/b-III

Verordening rioolrechten eigenaren 2008;

nummer

81/b-IV

Verordening rioolrechten gebruikers 2008;

nummer

81/b-V

Legesverordening 2008;

nummer

81/b-VI

Verordening marktgeld 2008;

nummer

81/b-VII

Verordening hondenbelasting 2008;

nummer

81/b-VIII

Verordening logiesbelasting 2008.

Voormelde verordeningen treden in werking met ingang van de dag, volgende op die van de bekendmaking. De datum van ingang van de heffing is 1 januari 2008.

De verordeningen hebben betrekking op de voor 2008 vastgestelde belastingtarieven.

De genoemde verordeningen liggen vanaf heden voor een ieder ter inzage.

Een ieder kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen van genoemde besluiten.

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel