Gemeente Waterland


JEUGDPARTICIPATIE- EN VRIJWILLIGERSPRIJS GEMEENTE WATERLAND UITGEREIKT

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Waterland op maandag 7 januari 2008 zijn verschillende prijzen uitgereikt. De jeugdparticipatieprijs is dit jaar gewonnen door de heer Cees Janssen uit Marken en werd uitgereikt door wethouder Brom. De vrijwilligersprijs ging naar mevrouw Lenie van Riessen-Pas uit Broek in Waterland en werd door wethouder Buis uitgereikt. De sport- en kunst en kultuurprijs werden dit jaar wegens onvoldoende aanmeldingen niet toegekend.

De heer Cees Jansen: winnaar van de participatieprijs

De heer Cees Janssen uit Marken zet zich al jarenlang in voor de voetbaljeugd op Marken. Niet minder dan 16 jaar maakte de heer Janssen deel uit van het jeugdbestuur van Sportvereniging Marken. Bovendien is de heer Janssen al 20 jaar actief als scheidsrechter. Eerst bij wedstrijden voor senioren, maar de laatste jaren fluit de heer Jansen wedstrijden voor de jeugd. Aangezien hij zich met zijn activiteiten enorm heeft ingezet voor jongeren binnen de voetbalsport, kent het gemeentebestuur hem de prijs voor jeugdparticipatie toe. De heer Janssen ontvangt hiervoor een waardecheque van 1.000,- . Bedoeling is dat dit bedrag wordt besteed aan het ontwikkelen of realiseren van een activiteit/voorziening voor de Waterlandse jeugd.

Mevrouw Lenie van Riessen-Pas: winnaar van de vrijwilligersprijs

Mevrouw Lenie van Riessen-Pas zet zich al meer dan 40 jaar in voor voetbalvereniging SDOB in Broek in Waterland. Inmiddels draait de kantine van deze vereniging op de inzet van mevrouw van Riessen. Niet alleen is zij hier zelf zeer regelmatig te vinden, ook regelt zij de personele bezetting van de kantine. Daarnaast maakt zij al 10 jaar de kantine schoon en zorgt zij er met een schoonmaakploeg voor dat de kleedkamers telkens worden gereinigd. Als daarbij ook nog wordt bedacht dat mevrouw van Riessen veel hand- en spandiensten aan de vereniging verleend, is toekenning van de vrijwilligersprijs beslist op zijn plaats.

Prijzen

Het gemeentebestuur streeft ernaar om de toe te kennen prijzen elk jaar door twee verschillende beeldend kunstenaars uit de gemeente te laten maken. De prijs die mevrouw van Riessen heeft ontvangen is ditmaal een uniek keramisch object gemaakt door mevrouw Wietske van Leeuwen uit Monnickendam.