Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN GEARRESTEERD NA BELEDIGING
Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben woensdagmiddag een 44-jarige Rotterdammer gearresteerd voor openbare dronkenschap en belediging. Rond half vier kreeg de politie de melding dat de verdachte, op de Oranjeboomstraat, zijn vader lastig viel. Ter plaatse werden de agenten door de Rotterdammer uitgescholden. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA POGING BEROVING EN WINKELDIEFSTAL

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben woensdagochtend een 32-jarige Rotterdammer gearresteerd na een winkeldiefstal en poging beroving. De verdachte nam rond elf uur een aantal flessen drank weg uit een supermarkt aan de Groenezoom en probeerde voor de supermarkt iemand van zijn mobiele telefoon te beroven. Politiepersoneel was snel ter plaatse en arresteerde de verdachte na een korte achtervolging.


* TWEE JONGENS GEWOND NA AANRIJDING
HEENVLIET - Twee 16-jarige jongens zijn woensdagochtend gewond geraakt na een aanrijding. Door nog onbekende oorzaak kwamen een bus en een bromfiets rond acht uur met elkaar in aanraking. Dit gebeurde op de Provincialeweg ter hoogte van Heenvliet op de busbaan. De bromfietsers kwamen hierbij ten val. Een van de bestuurders van de bromfiets lag op de grond en was niet aanspreekbaar. De tweede gaf aan last te hebben van duizeligheid en zijn buik. De jonge inwoners van Heenvliet zijn overgebracht naar het EMC. De technische ongevallendienst van de politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.


* VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politieagenten van district de Eilanden hebben dinsdagavond een man aangehouden. De 42-jarige inwoner van Hellevoetsluis wordt verdacht van het mishandelen van zijn 38-jarige echtgenote. Zij meldde rond half elf dat haar man haar mishandeld had. Agenten waren snel aanwezig bij de woning aan de Martin Luther Kingstraat en zagen dat de vrouw letsel had aan haar hand. Hierop is de man aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM KRALINGEN - Politieagenten van district Oost hielden dinsdagavond een man aan. De man wordt verdacht van het vernielen van de ruit van een horecagelegenheid aan de Willem Ruyslaan. De beheerder van het pand gaf aan dat de verdachte een steen door een ruit gooide. Hierop is de 50-jarige Rotterdammer rond kwart voor acht aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* JONGEN BEROOFD
MAASSLUIS - Een twaalfjarige jongen uit Maassluis is woensdagavond kort na zeven uur op de Spinnerij beroofd. Het slachtoffer fietste op het fietspad waar hij werd benaderd door vijf jongens. Drie van hen hielden hem tegen, waarna de jongen bedreigd werd met een mes. Onder bedreiging moest het slachtoffer zijn trainingsbroek en jack afgeven.
De 12-jarige jongen is naar huis gefietst, waar de politie werd gebeld. Politiepersoneel stelde meteen onderzoek in de omgeving in naar de daders, maar trof ze niet meer aan. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* BEENBREUK NA AANRIJDING
RHOON - Een 53-jarige vrouw heeft woensdagochtend haar been gebroken bij een aanrijding. De Rotterdamse fietste rond acht uur op de Kleidijk. Hier werd ze aangereden door een jonge vrouw die deel uitmaakte van een groep jeugdige fietsers. Na de aanrijding kwam ze ongelukkig terecht en gaf aan last te hebben van haar been. De ambulance bracht haar naar het Medisch Centrum Rotterdam Zuid. Daar bleek dat zij haar been op twee plaatsen gebroken had en geopereerd moest worden.


* PREVENTIEF FOUILLEERACTIE
ROTTERDAM ZUID - Politieagenten hebben woensdagmiddag preventief gefouilleerd. Zo werden in Charlois 8 voertuigen en in totaal 209 personen gecontroleerd. Eén van hen droeg een vlindermes bij zich. Dit is ingenomen en de man kreeg een bekeuring. In Carnisse werden 10 voertuigen en 11 personen gecontroleerd. Hier had één van de passanten een vlindermes bij zich. Ook bij de controle in Slinge kwamen de agenten een mes tegen. Er werden 130 personen gecontroleerd. Naast het mes werd ook nog een boksbeugel aangetroffen. Tot slot werden in de metrohal van Maashaven 55 personen gecontroleerd. Eén van het had xtc-pillen bij zich. Deze 22-jarige Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hetzelfde lot onderging een 32-jarige inwoner van Breda die verschillende pakjes cocaïne en crack bij zich droeg. De actie werd gehouden van twee tot zes.


* AANHOUDING NA HANDEL HARDDRUGS
ROTTERDAM - Politieagenten van district Zuid hebben woensdagochtend twee mannen aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van de handel in harddrugs. Na intensief onderzoek werd de handel vanuit een pand aan de Boergonesevliet ontdekt. Na observatie van het pand gingen agenten rond negen uur naar binnen. Hier troffen ze diverse hoeveelheden verdovende middelen, een schietpen en een geluiddemper. Al deze goederen zijn in beslag genomen. Ook is er een 28-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
BARENDRECHT - Politieagenten van district Zuid hebben woensdagochtend twee inbrekers aangehouden. Nadat het inbraakalarm van een jongerensociëteit aan de 1e Barendrechtseweg afging waren agenten hier rond acht uur aanwezig. Hier aangekomen zagen ze dat er een raam vernield was. Twee mannen probeerden te vluchten. Het tweetal (20, 21) werd kort hierna aangehouden. Eén van hen, een inwoner van Barendrecht, droeg inbraakmateriaal bij zich. Zowel hij, als zijn Rotterdamse kompaan zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Er wordt gekeken of het tweetal in verband gebracht kan worden met andere inbraken.


* HARDDRUGSDEALER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM ZUID - Politieagenten van district Zuid hielden woensdagochtend twee mannen en een vrouw aan. Op het schoolplein achter een buurthuis aan de Clemensstraat werd rond half tien een deal gesloten. Observerende agenten zagen dit en hielden zowel twee klanten als de dealer aan. Deze 52-jarige Rotterdamse vrouw wordt verdacht van het sluiten van meerdere drugsdeals. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.