Gemeente Breda

Tijdelijke verkeersveilige maatregelen in de Speelhuislaan

De Gemeente Breda gaat tijdelijke maatregelen nemen in de Speelhuislaan om de straat verkeersveiliger te maken.

Het voorstel van de gemeente bestaat uit het aanbrengen van 4 FLEX-drempels in de Speelhuislaan. De gemeente legt dit voorstel binnenkort voor aan bewoners uit de Speelhuislaan en leden van het Overlegplatform Via Breda. Als de bewoners instemmen met de maatregelen worden de drempels dit voorjaar nog aangelegd.

Bewoners uit de Speelhuislaan en Belcrum hebben meerdere malen aangegeven, dat er in de Speelhuislaan geregeld te hard wordt gereden. De bewoners hebben in 2004 al een ludieke actie gevoerd tegen de te hoge snelheden van de automobilisten. Ook bij het project Belcrum Centraal (een kleinschalig project in het kader van Via Breda) hebben de bewoners de afgelopen jaren voorstellen ingediend om de Speelhuislaan verkeersveiliger te maken. Doordat deze ideeën altijd meer geld kostten dan het maximaal te besteden budget van 15.000 euro voor Belcrum Centraal, konden deze voorstellen niet uitgevoerd worden.

De gemeente wilde de bewoners uit de Belcrum/Speelhuislaan graag tegemoet komen totdat de definitieve herinrichting van de Speelhuislaan gaat plaatsvinden. Daarom is gezocht naar een tijdelijke oplossing in de vorm van 4 FLEX-drempels. Breda heeft dit voorstel ingediend bij de provincie Noord-Brabant voor subsidie en dit verzoek is gehonoreerd.

Breda, 9 januari 2008