Gemeente Roermond

Foto-expositie in het Roermondse stadhuis

Vmbo-leerlingen geven hun kijk op de stad

In de hal van het Roermondse stadhuis is tot vrijdag 1 februari 2008 een bijzondere fototentoonstelling te zien. Leerlingen van scholen van het voortgezet onderwijs fotografeerden tijdens een culture route hun kijk op het thema Hekken en deuren.

De 30 beste fotos zijn opgenomen in de expositie. Vanaf februari zal de expositie per tourbeurt ook te zien zijn bij de deelnemende scholen.

Al verschillende jaren op rij organiseert het Centrum voor de Kunsten in opdracht van de gemeente Roermond samen met de Roermondse scholen voor VMBO de culturele route moet je zien. Deze is bedoeld voor leerlingen in het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Tijdens deze route maken leerlingen fotos voor verschillende opdrachten. Zo ontstond afgelopen jaar het idee om aan de Kultroute een fotowedstrijd te koppelen. De fotowedstrijd leverde unieke beelden op die een andere kijk op onze stad tonen. Dat gebeurde in 2007 volgens het thema: Hekken en Deuren. Een dertigtal meest in het oog springende fotos zijn nu opgenomen in een tentoonstelling.

Over de drempel

Tijdens de Kultroute bezoeken leerlingen van scholen van het voortgezet onderwijs diverse culturele instellingen in Roermond. De Kultroute probeert met name het over de drempel stappen te bevorderen. Een groep leerlingen van het VMBO van CITAVERDE College Roermond heeft de fotowedstrijd gewonnen. De winnende foto is gemaakt door Jule Egerton uit klas 3E. Wethouder Wim Kemp (cultuur) reikte in november 2007 de prijs uit. De winnende foto werd gekozen uit 30 genomineerde fotos die op hun beurt weer uit meer dan 200 fotos van diverse scholen uit de regio Roermond waren geselecteerd. De jury bestond uit professioneel fotograaf Franco Gori, Piet Nillesen programmeur van het CK Theater, en Lou Heunen van Makelaardij Van Cromvoirt. De jury was zeer te spreken over de kwaliteit van de fotos.

De expositie in de hal van het stadhuis is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur.

Publicatiedatum: 10-1-2008 Bijgewerkt: 10-1-2008