Leefbaar Rotterdam

donderdag, januari 10, 2008

Overvallers hoogstraat gepakt

De daders van diverse overvallen en inbraken die de Hoogstraat teisterden zijn opgepakt. Voor de ondernemers in en om de Hoogstraat is dit een hele geruststelling.

Eind vorig jaar werden er in een kort tijdsbestek maar liefst drie inbraken en drie roofovervallen gepleegd waardoor de schrik er bij de ondernemers flink in zat. Leefbaar raadslid Hennie van Schaik kaartte de misdaadgolf in november reeds aan bij het college dat aanvankelijk weinig aanleiding zag om actie te ondernemen. Toen er in december wederom incidenten in de Hoogstraat plaatsvonden, diende Hennie van Schaik een motie in voor mobiel cameratoezicht. Deze motie werd helaas alleen door Leefbaar Rotterdam gesteund.

De hernieuwde aandacht voor de Hoogstraat in de gemeenteraad, leidde wel tot een toezegging van de Burgemeester voor extra politie inzet. Wellicht dat dit ertoe bijgedragen heeft dat deze zaken snel zijn opgelost. Dat deze extra politie-inzet op de Hoogstraat gerechtvaardigd was, blijkt uit het feit dat deze criminelen doelbewust hier hun slag sloegen. Drie van de vijf opgepakte mannen waren niet uit Rotterdam afkomstig.

Met deze aanhoudingen zijn nog niet alle verdachten vastgezet maar het is een flinke stap in de goede richting. Leefbaar Rotterdam blijft de verrichtingen van dit college op het gebied van veiligheid kritisch volgen.
Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om commentaar te kunnen geven...
Rechts boven in de hoek kunt u dit doen.